Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Sungurlu Kandıra’nın yarınlarına döşenen dinamittir!

İstanbul’un su ihtiyacının karşılaşması için yapılacak olan ve Kandıra’da çok sayıda bölgeyi sular altında bırakacak olan Sungurlu Barajı’na Genç Kandıralılar Derneği sert tepki gösterdi

16 Aralık 2019 Saat: 02:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.775 kez okunmuştur

Sungurlu Kandıra’nın yarınlarına döşenen dinamittir!
Sungurlu Kandıra’nın yarınlarına döşenen dinamittir!

İstanbul'un su ihtiyacının karşılanması için yapımı planlanan Sungurlu Barajı büyük tepki çekiyor. Kandıra’da çok sayıda bölgeyi sular altına bırakacak olan Sungurlu Barajı ile Genç Kandıralılar Derneği bir açıklama yayınladı. “Kandıra’yı gözden çıkaramayacağız” denilen açıklamada, yürütülecek olan mücadelenin her daim destekçisi ve takipçileri olacağı belirtildi; Genç Kandıralılar Derneği’nin açıklaması şöyle; 

“Yapılması planlanan Sungurlu Barajı hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 10.06.2016 tarihli ÇED olumlu kararının ardından bölge halkının ve STK’ların itiraz başvuruları neticesinde İstanbul 11. İdare Mahkemesi ÇED olumlu kararını bozmuş daha sonra DANIŞTAY 6. Dairesi de İstanbul 11. İdare Mahkemesinin bu bozma kararını onamıştır. 

18 köyü sular altında bırakacak bir şekilde planlanan ve hiçbir şekilde bölge halkının, Kandıralıların görüşüne ihtiyaç duyulmaksızın yürütülen çalışmalar bizleri endişe ve tedirginliğe sevk etmektedir. Bir yerleşim yerindeki insanların geleceklerinin teminat altına alınmasının hazırlığı yapılırken öte yandan Kandıra’nın en eski yerleşim bölgelerinden olan AKÇAOVA ve çevresindeki pek çok köyün sular altında kalmasına ve yüzyıllardır bu bölgede yaşayan insanların geleceği tehlikeye atılmak istenmektedir. 

Yeterli araştırma ve incelemenin yapılmaksızın ÇED olumlu raporu verildiği yargı tarafından tescillenen Sungurlu Projesi, Kandıra’nın yarınlarına döşenecek kuvvetli bir dinamittir. Doğasıyla, deniziyle, sahip olduğu kültürel güzelliklerle, el değmemiş oluşuyla ve tertemiz havasıyla bambaşka değerlendirme ve faydalı olma yolları bulunabilecekken KANDIRAMIZ ne yazık ki İstanbul un adeta arka bahçesi haline getirilmek istenmektedir. 

Ne bizim tarihimizi var oluşumuzu sular altında bırakacak BARAJINIZI ne de doğamızı, doğallığımızı paramparça edecek taş ocaklarınızı istemiyoruz. Kandıra’yı gözden çıkaramayacağız. Bürokrasiyi kendilerine paravan yaparak yürümek isteyenlere karşı halkımız gereken cevabı hem ÇED toplantılarında hem de yargı önünde vermiştir. GENÇ KANDIRALILAR DERNEĞİ BU uğurda yürütülecek mücadelenin her daim destekçisidir, takipçisidir. Nihai ÇED raporu hakkında OLUMSUZ kararı çıkması için halkımızdan destek bekliyoruz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑