Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Sungurlu Barajı ihalesi yapılacak

İstanbul’un su ihtiyacının karşılanması için Kandıra sınırına yapılacak olan Sungurlu Barajı ihaleye çıkacak.

1 Eylül 2020 Saat: 08:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.974 kez okunmuştur

Sungurlu Barajı ihalesi yapılacak
Sungurlu Barajı ihalesi yapılacak

Ağva ve Kandıra arasına yapılması planlanan Sungurlu Barajı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED olumlu kararı vermişti. Baraj nedeniyle kimi köyler ve yollar sular altında kalacak, bölgede yer yer yaşanan taşkın riski ile ortadan kalkacaktı. Köylüler de daha önce ÇED toplantısını yaptırmamış ve tepkilerini dile getirmek için eylem yapmıştı.

RAPORA GÖRE

Danıştay'ın kararından sonra köylülerin itirazını hiçe sayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sungurlu Barajı projesine 3 Nisan tarihinde 'ÇED Olumlu' kararı verdi. Projenin etkileri ise oldukça büyük. Baraj projesi, Kandıra'da sular altında kalacak Akçaova ve Tekzen köyleri ile çevresindeki 16 mahalleyi etkileyecek. Sungurlu Barajı projesi için hazırlanan yeni ÇED raporuna göre, projenin gerçekleştirilmesi planlanan alanın toplam 1 milyon 691 bin 595 metrekarelik bölümü orman arazisi içinde kalıyor. Proje için bölgede bulunan 34 bin 500 ağacın kesilmesi planlanılıyor.

MUTLAK KORUMA ALANI

Teksen Mahallesi ve Akçaova Mahalleleri ile Abdipaşa Mahallesi, Akıncı Mahallesi, Tepeköy Mahallesi, Kabaklar Mahallesi, Çalça Mahallesi, İlyaslar Mahallesi, Yukarıköy Mahallesi, Sungurlu Mahallesi, Yorgalar Mahallesi, Selametli Mahallesi, Kubuzcu Mahallesi ve Gebeşler Mahallesi gibi Kandıra'ya bağlı yerleşim yerleri barajın mutlak koruma alanı içerisinde yer alıyor.

SON TEKLİF 25 EYLÜL

Söz konusu ihalenin son teklif verme tarihi 25 Eylül 2020 günü saat 10.00 olarak ilan edildi. Teklierin geçerlilik süresi 240 takvim günü, işin süresi yer tesliminden itibaren 1440 takvim günü olarak belirlendi. İhale, mevcut temelden 95,50 metre yüksekliğinde silindirle sıkıştırılmış beton dolgu baraj işlerini kapsıyor

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑