Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

SP Kocaeli yine Mutlu

Saadet Partisi’nin 7’nci olağan kongresinde tek aday olan mevcut başkan Zafer Mutlu yeniden il başkanlığı görevine seçildi.

20 Eylül 2020 Saat: 18:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.899 kez okunmuştur

SP Kocaeli yine Mutlu
SP Kocaeli yine Mutlu

Saadet Partisi’nin 7’nci olağan il kongresi Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede 569 delege 25 asil, 25 yedek il yönetim kurulu üyesini, 5 asil, 5 yedek il disiplin kurulu üyesini ve 26 büyük kongre delegesini seçti. Mevcut başkan Zafer Mutlu 15 ay önce Nurettin Çelik’in yerine atanmıştı. Mutlu, tek aday olduğu kongrede seçilmiş başkan olarak yoluna devam ediyor. Kongrenin Divan Başkanlığı görevini SP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu üstlenirken divan başkan yardımcılıklarını Balıkesir İl Başkanı Abdulkadir Durmaz, Divan Katipliğini SP Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Divan Üyeliklerini ise Halit Şengül ile Cemal Erdoğan yaptı.

Kongreye, SP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Bakanı Sabri Tekir, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, SP Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Remzi Kaya, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, SP Eski İl Başkanı Nurettin Çelik, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar ve çok sayıda SP’li kongre delegesi katıldı.

GENEL BAŞKAN ONLİNE BAĞLANDI
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongreye online olarak bağlanarak, genel kurul üyelerine seslendi. Kongrede koronavirüs tedbirler kapsamında ciddi önlemler alındı. Salona giren davetliler termal kameralar ile incelendi ve HES Kodu ile salona giriş yapıldı.

“BATARSAK HEP BERABER BATACAĞIZ”
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren SP İl Başkanı Zafer Mutlu şu ifadeleri kullandı: “Saadet Partisi 50 yılı aşkın bir tecrübeye sahiptir. Kongreler bizler için önemlidir. Tüm görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştım, çabaladım. Şimdi de teşkilatımız bize böyle onurlu bir göreve layık gördü. Teşkilat mensuplarımıza ve genel merkezimize şükranlarımı arz ediyorum. Atalarımız bu coğrafyada yaşayabilmemiz için büyük mücadeleler verdi. Bu vatanın evlatları olarak hep birlikte bu mirasa sahip çıkmalıyız. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Batarsak hep beraber batacağız, kalkınırsak hep beraber kalkınacağız. Yaşama tarzlarımız farklı ama bu durum bizleri birbirimize düşman etmemeli.

“SİYASETİ SORUMLULUK OLARAK GÖRÜYORUZ”
Bazılarımız iktidar olacak, bazılarımız muhalif olacak. Demokrasi bu şekilde işleyecek. Biz Saadet Partililer olarak siyaseti sorumluluk olarak görüyoruz. Yaşadığımız yere katkı sunmanın bir aracı olarak görüyoruz siyaseti. Bu hareketi başlatanlar bu düşünceyle yola çıktılar. Bizde aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz mazlum coğrafyalara sahip çıkılsın, işsiz insanımız olmasın, insanlar özgürce düşüncelerini ifade edebilsin istiyoruz.

“İKTİDARIN PARÇASI OLACAĞIZ”
Bizler şahsi ikbalimizi değil, vicdani sorumluluğumuzu ön planda tutuyoruz. Her vesileyle iktidarın yanlışlarını söylüyoruz. Bir yandan da iktidar olabilmenin mücadelesini de sürdürüyoruz. Saadet Partisi iktidar tecrübesi yaşamış bir partidir. Biz milli sanayi, milli tarım, üreten ülke söylemlerimizi iktidarda uygulama fırsatı yakaladık. İnşallah Yapılacak ilk seçimde iktidarın bir parçası olma adına çaba göstereceğiz. Biz bu ülkeyi, bu şehri, bu halkı seviyoruz. Halka hizmet etmeyi Hakka hizmet etmek olarak görüyoruz. Kongremize katılan tüm delegelerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum”

“GÜÇ DENGELİ KULLANILMALIDIR”
Kongrede konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Devlet Bakanı Sabri Tekin, “Kocaeli’de bulunmaktan son derece memnunum. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun. Biz bir siyasi partiyiz. Siyaset organize hareket edenlerin sahip olduğu bir güçtür. Güç dengeli kullanılmalıdır. Dengeli hareket etmezseniz güç dağılır. Bizim medeniyetimizin temelinde adalet anlayışı vardır. İnsanlarımızın yüzde 10’u yoksuldur. Böyle bir tablo varsa bir sorun vardır” dedi.

MUTLU’NUN YÖNETİMİ
Zafer Mutlu, Ali Paksoy, Ayhan Altıntaş, Dursun Ali Atmaca, Ekrem Öztürk, Fatih Polat, Fatih Salihoğlu, Furkan Dursun Taş, Halil Kayın, Halit Şengül, İbrahim Bıyıklı, İbrahim Bıkmaz, İbrahim Akgündüz, Latif Gökhan Durtaş, Mesut Özlem, Mustafa Özsoy, Necati Korkmaz, Necip Katırağ, Nihat Yıldız, Sedat Uslu, Selman Çoban, Turhan Özkalas, Volkan Gemiksiz, Yakup Demir, Zeki Karataş.

İL DİSİPLİN KURULU
Alattin Çakmak, Mehmet Tatlı, Hasan Antika, Eyüp Çelik, Şemsettin Akyüz.

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ
Zafer Mutlu, Sinan Ejderoğlu, Recep Sarıdoğan, Nurettin Çelik, Ahmet Kul, Mustafa Türel, Samet Gürsoy, Selim Çetinkaya, Yaşar İsmail Yıldız, Ömer Faruk Coşkun, İbrahim İlhan, Yusuf Aksu, Mehmet Batmanlar, Ethem Karataş, Mehmet Özalay, Ramazan Arslan, Erkan Bilikli, Halil Kayın, Halit Şengül, Alattin Çakmak, Turan Özkalas, Ayhan Altıntaş, Firdevs Kalkan, Mehmet Tatlı, Gülay Ayvazoğlu, Furkan Dursun Taş.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑