Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Sosyal Konutlar İçin Son Başvuru Tarihi 15 Ocak!

TOKİ tarafından hayat geçirilecek olan "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında, başvurular 15 Ocak’ta sona erecek.

5 Ocak 2020 Saat: 20:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.202 kez okunmuştur

Sosyal Konutlar İçin Son Başvuru Tarihi 15 Ocak!
Sosyal Konutlar İçin Son Başvuru Tarihi 15 Ocak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"ni başvuruları sürüyor. Kocaeli’de proje kapsamında toplam 3 bin konut yapılacak. Kocaeli’de konutlar, İzmit, Körfez ve Gebze’de inşaa edilecek. 

KOCAELİ’DE 3 BİN KONUT

Proje kapsamında İzmit’te 2+1 büyüklüğünde 875, 3+1 büyüklüğünde ise 375 konut inşa edilecek. Körfez’de yapılacak olan toplam 1500 konutun ise 1050 adedi 2+1, 450 adedi ise 3+1 olacak. Gebze’de ise 250 konut inşaa edilecek. Bu konutların 175 adedi 2+1, 75 adedi ise 3+1 olarak inşaa edilecek.

İzmit’te yapılacak alan

2017 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’ye devri yapılan Sekbanlı-Sepetçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanı. Yani Gündoğdu Kalıcı Konutlarının hemen arkası, kent mezarlığının çaprazı, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü ile Gölkaypark arasında kalan kısım, Sekbanlı ve Sepetçi köylerinin hemen önündeki alan.

Körfez’de yapılacak alan

TOKİ tarafından Kocaeli genelinde 3 bin konut yapılacağı, konutlardan 1.500’ünün de Körfez’de yapılacağı açıklanmıştı. TOKİ’nin konutları İlimtepe bölgesinde bulunan alanda yapacağı kesinleşti. Yarımca-Hacıosman yolundan çıkınca hemen Hayvan Pazarı olarak kullanılan alanın üst tarafından yer alan arsada yapılacak konutlar, iki parsel üzerinde yükselecek.

SON TARİH 15 OCAK

"100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde talep toplanmaya bugün başlandı. Vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı desteğiyle yatay mimari anlayışı doğrultusunda 2+1 ve 3+1 planda inşa edilecek konutlar için başvurularını T.C. Ziraat Bankası şubelerinden yapabiliyor.  

BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuruda bulunacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Konutlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması şartı aranıyor.

Başvuru sahiplerinin Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor. Ayrıca kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konut bulunmaması gerekiyor.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşların aylık hane geliri olarak en fazla net 5 bin 500 lira, İstanbul'da ise en fazla net 6 bin lira gelire sahip olma şartı aranıyor. Başvuruda bulunan vatandaşların 25 yaşını tamamlamış olması gerekiyor.

Ayrıca, bir hane halkı adına, tek başvuru yapabileceği için kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuruda bulunulabilecek.

Başvuru işlemleri sırasında; 2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacak. 3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacak. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑