Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Sokak hayvanları sorunu için Büyükşehir devrede

Büyükşehir, tüm anketlerde kentin en büyük sorunu olarak çıkan sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için önemli bir adım attı. Başkan Tahir Büyükakın, ilçe belediyeleri ile ortak proje yapmak için meclisten yetki isteyecek.

17 Ağustos 2021 Saat: 11:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.358 kez okunmuştur

Sokak hayvanları sorunu için Büyükşehir devrede
Sokak hayvanları sorunu için Büyükşehir devrede

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi yarın (salı) saat 15.00’te Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kaç gündem maddesinin görüşüleceği komisyonlardan gelen konulara göre belirlenecek olan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık edecek. Toplantıda sokak hayvanları ve Sosyal Geliştirme Projesi ile ilgili iki önemli gündem maddesi yer alıyor.

İLÇE BELEDİYELERİ İLE ÇALIŞMA YAPILACAK
Birinci birleşimde başkanlık makamından gelen 6 gündem maddesi ile imar ve bayındırlık komisyonundan oy birliği ile gelecek konuların mecliste görüşülmesi bekleniyor. Başkanlık makamından gelen, Kocaeli il genelinde sokak hayvanlarının rehabilitasyonunun sağlanması için ilçe belediyeleri ile protokol yapma yetkisinin başkanlık makamına verilmesi görüşülecek. Verilecek yetki ile sokak hayvanları ile ilgili sorunların giderilmesinde yaşanan belirsizliklerin ortadan kalması için ortak çalışmalar yapılacak.

2.5 MİLYONLUK HİBE
Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi tarafından meclise gönderilen Sosyal Geliştirme Projesi programı kapsamında Doğru Marmara Kalkınma Ajansı’ndan alınan 2,5 milyonluk hibe desteği için de başkanlık makamına yetki verilecek. Dar gelirli ailelerin üretime katılması ve kendi geçimlerini sağlaması amacı ile kurulan mantar yetiştiriciliği projesinin finansman sorunu, hibe desteğin alınması ile birlikte ortadan kalkacak. Hibenin alınması ile birlikte proje hayata geçirilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑