Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Sınır kapıları açıldı, Kocaeli'den göç yok

Kapıların açılması ile birlikte Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenler adeta sınıra akın etti. İlimizde yaşayan ve büyük bölümü Suriyeli olan göçmenlerin ise yoğun bir göç yapmadığı öğrenildi.

4 Mart 2020 Saat: 02:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.025 kez okunmuştur

Sınır kapıları açıldı, Kocaeli'den göç yok
Sınır kapıları açıldı, Kocaeli'den göç yok

İdlib saldırısından sonra Türkiye’nin göçmenlere sınır kapılarını açması ile başlayan süreçte gözler ilimizde bulunan kayıtlı 55 bin 500 göçmene çevrildi. Edirne’de sınırda bulunan göçmenler arasında İzmit ve Kocaeli’den gittiklerini söyleyenlere rağmen otogarlarımızda yoğunluğun olmadığı belirtildi. Kent genelinde yaşayan göçmenlerden gitmek isteyenlerin Gebze’de Marmaray ve toplu taşıma araçları ile sınıra geçiş yaptığı belirtildi.

KAYIT ALINMIYOR

Hükümetin sınır kapılarını açtığı ve Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenleri engellemeyeceğini açıklamasının ardından 6 günde yaklaşık 300 bin göçmen sınır kapılarına akın etti. İlimizdeki göçmenlerin sınıra gidip gitmediği merak konusu oldu. İl Göç İdaresine başvurmadan sınıra gitmelerinin önü açılan göçmenlerin şu anda sınıra gidişlerinin bir kaydı tutulmuyor. Bu nedenle kentten ne kadar göç olduğu net bir rakam yok. Ancak İzmit ve Gebze Otogarı’nda bulunan ulaşım firmalarının yetkilileri, kentten yoğun bir gidişin olmadığını belirtti.

55 BİN GÖÇMEN VAR

Yaklaşık 55 bin 500 göçmenin olduğu Kocaeli’de en yoğun göçmenin yaşadığı ilçeler Gebze, Darıca ve İzmit. Gebze’de yaklaşık 15 bin, Darıca’da 10 bin, İzmit’te ise 5 bin göçmen yaşıyor. 55 bin göçmenin yaklaşık 33 bini Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda yaşıyor. Kalan 22 bini ise Körfez, Derince, İzmit, Kandıra, Kartepe, Başsikele, Gölcük ve Karamürsel’de ikamet ediyor. Sınıra giden göçmenlerin Gebze bölgesinden Marmaray ve toplu taşıma araçlarını kullanarak İstanbul’a geçtikleri ve buradan Edirne’ye gittikleri belirtildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑