Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

Şenol: CHP’de gruplaşmalar sona eriyor

CHP Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, parti içindeki gruplaşmaların sona ereceğini ifade ederek “Artık kişiler değil, parti ön planda olacak” dedi.

17 Haziran 2014 Saat: 17:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.223 kez okunmuştur

Şenol: CHP’de gruplaşmalar sona eriyor
Şenol: CHP’de gruplaşmalar sona eriyor
CHP Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol ile CHP’nin Kandıra’daki durumu, ilçe başkanlığı görevindeki hedefleri, belediye meclis üyeliğindeki çalışmaları ve mevcut belediyenin işleyişi üzerine birçok konuda keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Şenol, parti içi gruplaşmanın kendi döneminde olmayacağına inandığını söyledi. Nedenini de tüm gruplarla samimi ve diyaloğunun iyi olmasına bağladı. Sizleri söyleşimizle baş başa bırakıyoruz. İlçe başkanlığı görevine yeni başladınız, neler hissediyorsunuz? Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında görev yaptım. İlçe başkanlığına ise daha önce de aday olmuştum fakat nasip olmamıştı. Şimdi bana verilen bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağım. Önümüzde uzun bir yol var ve bu yolda sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. CHP’yi eski günlerine kavuşturmak için yeni yönetimimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. CHP Kandıra İlçe Örgütü’nde karışık bir yapılaşma var. CHP sizin dönemizde nasıl olacak? Benim dönemimde senin adamın benim adamım durumu ortadan kalkacak. Yani kişiler değil parti ön planda olacak. Herkesle barışık, herkesi kucaklayan bir parti olacağız. Şimdiye kadar da öyleydi fakat içimizde bazı gruplaşmalar vardı. Biz bu gruplaşmaya sıcak bakmıyoruz. Ben bütün gruplarla aynı mesafede ve aynı samimiyetteyim. Aynı zamanda bizim yönetimimizde yer alan isimler, tüm partililerin görüşlerini alarak oluşturuldu. O yüzden eskisi gibi sıkıntı yaşanmayacağına inanıyorum. Küskünleri geri kazanacak mısınız? Önceliğimiz küskünleri geri kazanmak. Partimizden istifa eden fakat gönlü CHP’de olan partililerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Onların ayaklarına gideceğiz ve partimize katılmalarını sağlayacağız. Sadece üye yapmakla kalmayıp zaman zaman yanımızda görevler de vereceğiz. Şu an kaç üyeniz var. Hedefiniz kaç üye? Şu an 758 üyemiz var ama bunu en yakın zamanda ikiye katlamak istiyoruz. Kandıra merkezde üye yapma çalışmalarımız başladı fakat köylere şu anda ulaşamıyoruz. Şu an köylerde iş zamanı olduğu için kahveler bomboş. İş zamanı bittiğinde tüm köyleri tek tek gezeceğiz ve o köylerdeki sosyal demokratları bulup partimize üye yapacağız. Bu süreçte eski parti büyüklerimizin desteğine de ihtiyacımız olacak. Gençlik kollarında zayıflık var. Bu konuda herhangi bir çalışmanız olacak mı? Şu andaki gençlik kolları elinden geleni yapıyor ama yeni takviyeler gerekli. Bazı arkadaşlarımız yaşı, bazıları ise işi nedeniyle gençlik kollarından ayrılmak zorunda kaldı. Üye çalışmalarımızda gençlere ağırlık vereceğiz. Önceki yıllarda gençlik kollarımız daha aktifti. Yine eskisi gibi aktif ve güçlü olmaları için yeni ve güçlü bir kadro oluşturacağız. Kadın kollarında yenilik yapacak mısınız? Kadın kollarıyla da ilgili çalışmalarımız olacak. Çünkü yönetimde veya kadın kollarında olmamasına rağmen seçim sürecinde çok aktif çalışan bayan partililerimiz var. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapacağız. En büyük hedeflerimizden biri kadın kollarımızın güçlenmesi.
Kandıra için hedefiniz nedir? Öncelikli hedeflerimiz üye sayımızı artırmak, gençlik ve kadın kollarımızı güçlendirmek. Bununla birlikte eskiden Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olarak anılan Kandıra’yı yeniden CHP’nin kalesi yapmak için çalışacağız. Hükümetin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Vatandaşla beraber olduğumuz zaman bakıyoruz emekli, memur, işçi herkes sıkıntılı. Özellikle köylü daha çok sıkıntılı. Köylü mazotu 5 liraya, gübreyi 75-80 liraya aldığını söylüyor. Sattığı ürünlerin aldıklarına karşılık aynı yerde saydığını görünce üretim yapmadığını söylüyor. Burada memnun olanımız yok gibi ama nasıl hükümete oy veriyorlar ben de anlamış değilim. Kandıra’nın yüzde 35’i el değiştirdi. Köylüler geçinemediğinden dolayı tarlalarını satmaya başladı. Eskiden tarla satmak büyük bir ayıptı şimdi ise satmamak ayıp oldu. Eskiden harman sonu zamanı vardı. Herkes ihtiyacını harman sonunda giderirdi. Şimdi köylü fındıktan da geçinemiyor. Düğün yapmak isteyen veya ihtiyacı olan artık harman sonunu beklemiyor, üretim yapamadıkları için tarlasını satıyor. Aynı zamanda belediye meclis üyesisiniz. Bu, sizin çalışmalarınızda avantaj sağlar mı? Belediye meclis üyesi olmam konulara daha çok vakıf olmam anlamına geliyor. Kandıra ile ilgili gelişmeleri daha yakından takip ediyorum. Şu ana kadar belediye başkanının tavırları iyi. Zaten zamanı tanışmalarla geçiyor. Bugüne kadar 3 meclis geçirdik. Onlarda da önemli konular yoktu. Kandıra’nın menfaatine olan her konuda belediye çalışmalarının destekçisi olacağız. Kandıra’mıza zarar verecek en ufak konularda ise en sert muhalefetimizi yapacağız. Kent meydanı projesiyle ilgili düşünceleriniz neler? Ben kent meydanı planını incelemedim ama inceleyen arkadaşlarımın yorumlarına baktığım zaman bazı hataların olduğu söyleniyor. Tabii kent meydanı projesinin uygulamaya girmeden önce işin uzmanlarıyla tartışmaya açılması gerekiyor. Siyasi partilerin, esnafların ve ileri gelen insanların fikirlerinin alınıp en iyisinin yapılmasının taraftarıyım. Son olarak neler söylemek istersiniz? Bize bir görev verildi. Biz de bundan sonraki süreçte CHP’nin eski günlerine kavuşması için çalışacağız. Sosyal demokrat görüşlü olan ve CHP’ye gönül verenleri partimize üye olmaya davet ediyoruz.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑