Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Şeker,"Kocaeli Ülke bütçesine ciddi katkı sağlıyor"

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan kara ve demir yolu ulaşımının düğüm noktası olan ilimiz Kocaeli’deki kara yolu yatırımları hakkında konuştu.

19 Şubat 2021 Saat: 17:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.281 kez okunmuştur

Şeker,"Kocaeli Ülke bütçesine ciddi katkı sağlıyor"
Şeker,"Kocaeli Ülke bütçesine ciddi katkı sağlıyor"

Kocaeli’nin ülke bütçesine verdiği katkı ve yaptığı icraatla ilk üç sırada yerini aldığını, aynı zamanda ülkemizin ve Avrupa’nın ticarette ve sanayide nirengi noktası olduğunu ifade eden AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker; “İlimizin ülkemize sağladığı faydanın yanında, yapılan ticaret sonucu ulaşım yönüyle ilave yükler gelmektedir. Kocaeli’nin yapılan üretim ve ticaretin nakliyesi ile birlikte yurtiçi ve ülkeler arası ulaşım için de geçiş noktası olması ve topoğrafik yapının getirdiği zorluklar da dikkate alındığında Kocaeli’de ulaşımın ne kadar önemli olduğu görülmektedir.” dedi.

GÜÇLÜ ALTYAPI VE GÜÇLÜ ULAŞIM AĞI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı ulaşım mastır planında, Kocaeli sınırları içerisinde günlük 150 bin civarında ki kamyon trafiğinin %50’si Kocaeli kaynaklı olduğu görüldüğünü söyleyen Şeker; “Bu kadar yoğun bir trafik yükü ancak güçlü altyapı ve güçlü ulaşım ağıyla giderilebilir. Kocaeli sınırları içerisindeki mevcut ana ulaşım hatlarına bakacak olursak; öncelikle, tıpkı bugün yapılan yatırımlara karşı çıkıldığı (İstanbul hava alanı, Yavuz Sultan Köprüsü, Şehir hastaneleri, Nükleer santraller vb.) gibi, rahmetli Adnan Menderes zamanında yapımına başlandığında ‘Burayı havaalanı mı yapacaksın bu genişlikte yol mu olur?’ diye şiddetle eleştirilen, karşı çıkılan bugün de yetersiz kalan D-100 karayolu, kuzeyden geçen eski İstanbul yolu, D-130 Bursa-İzmir karayolu, D-605 İzmit Kandıra Karayolu, Anadolu otoyolu, İstanbul-İzmir otoyolu, Kuzey Marmara otoyolu, Demir yolu, Yüksek hızlı Tren yolu ve Cengiz Topal Hava Limanı bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

KUZEY MARMARA OTOYOLU TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTTI
Kocaeli sınırları içerisindeki Anadolu Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun yetersiz kaldığını, özellikle hafta sonları ve bayram tatillerinde oluşan yoğun trafik, Kocaeli’nin merkezini kilitlediğini ifade eden Şeker; “Kuzey Marmara Otoyolu’nun, 19 Eylül 2020 tarihinde Gebze-İzmit arasının, 21 Aralık 2020 tarihinde de Akyazı – İzmit arasının trafiğe açılmasıyla Kartepe, İzmit, Derince, Körfez, Dilovası ve Gebze ilçelerimizin şehir içi ve TEM Otoyolu’nun İstanbul-Ankara güzergâhının en sıkışık kesiminin transit trafik yükünü rahatlatılmış oldu. Kuzey Marmara Otoyolu'nu kullanan araçlar Çayırköy mevkiinden İzmit'e, İzmit-Kandıra Devlet Yolu'na ve TEM Otoyolu'na bağlanabiliyor.” ifadelerini kullandı.

KANDIRA YOLUNDA ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR
Şeker, TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmasında Kandıra Yolu’na da değinerek; “Özellikle yaz aylarında yoğun trafik yükü olan İzmit- Kandıra ve Kandıra - Kaynarca bölünmüş yolunun yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Toplam 40,6 km olan İzmit-Kandıra yolunun 19 km’si yıl sonu itibarıyla tamamlanmış olacak. Ve yine bu ihale kapsamında Ağva-Kandıra-Kaynarca Yolunun 18 Km’lik Kaynarca - Kandıra arasının da yapımı hızla devam ediyor. Kandıra – Kefken ve Karadeniz yolunun devamı olan Kandıra-Ağva yolunun proje çalışmaları da devam etmektedir.” dedi.

YALOVA İZMİT OTOYOLUNUN PROJE İHALESİ YAPILDI
AK Parti Kocaeli Milletvekili Şeker, yapmış olduğu konuşmasında; “Yaklaşık 86 km uzunluğundaki Yalova-İzmit Otoyolu’nun proje ihalesi 12 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Kocaeli’nin güneyinden samanlı dağlarının eteğinden geçecek olan Kocaeli Güney Otoyol’nun tamamlanmasıyla Kocaeli’nin etrafı ring halinde otoyollarla çevrilmiş olacak.” ifadelerine yer verdi.

DERİNCE LİMANI OTOYOL BAĞLANTISI
Şeker; “Derince limanından çıkan yoğun tır ve kamyon trafiğini şehir içine sokmadan direk otoyola bağlanmak için hazırlanan, Derince Limanı – Otoyol bağlantı yolunun projeleri ve kamulaştırması büyükşehir belediyemiz tarafından yapıldı. Bu projenin ihale süreci başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Şeker, TBMM Genel Kurul’unda yapmış olduğu konuşmanın son kısmında ise; “Değerli milletvekilleri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi ‘Yol medeniyettir. Yolları olmayan ülkeyseniz medeniyetten bahsedemezsiniz. Ancak bu şekilde yollara sahipseniz medeniyet yarışında sizi kolay kolay kimse yakalayamaz.’ Medeniyetin simgesi olan bu yolların yapımı için bizlere bu imkânları sunan, bu projelerin gerçekleşmesini sağlayan, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor, genel kurulu saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑