Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Şeker: "Kandıra Yolu Kefken’e uzamalı"

Devam eden yatırımları değerlendiren AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, “Kandıra-İzmit arasındaki 40 kilometrelik bölümün tamamlanmasının ardından, hedefimiz yolun Kefken’e kadar olan bölümünün de tamamlanması” dedi

6 Mayıs 2022 Saat: 14:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.013 kez okunmuştur

Şeker: Kandıra Yolu Kefken’e uzamalı
Şeker: "Kandıra Yolu Kefken’e uzamalı"

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Milletvekili İlyas Şeker ilimizde yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Şeker, mahkeme kararları ile iptal edilen ihalelerin kamu yararı konusunda ciddi sıkıntılara neden olduğunu belirtti. Şeker, yeni Kandıra yolunun İzmit-Kandıra arasındaki 40 kilometrelik bölümünün tamamlanmasının ardından Kefken’e kadar olan 20 kilometrelik bölümünün yapılması için çalışacaklarını ifade etti.

EN İYİ İL KOCAELİ
TBMM Müsilaj Komisyonu’nda da yer alan Milletvekili İlyas Şeker, Marmara Denizini kirletmeme noktasında en iyi ilin Kocaeli olduğunu söyledi. Denizin kirletilmesinde en fazla İstanbul’un payının olduğuna dikkat çeken Şeker, “Kocaeli istediği kadar denizi kirletmesin ama diğer iller kirlettikçe sorun devam edecektir. Marmara’nın bir bütün olarak düşünülerek korunması gerekiyor. Diğer illerin mutlaka ileri biyolojik arıtma tesislerini yapmalı” dedi.

KEFKEN’E UZAMALI
Bayramdan sonra mevcut yatırımların hızlanacağını söyleyen Şeker, “Kandıra yolunda açılan iki varyantın ardından baharın gelmesi ile işler hızlandı. Bayramda verilen ara bitti ve çalışmalar yeniden hızlanacak. Kandıra-İzmit arasındaki 40 kilometrelik bölümün tamamlanmasının ardından bizim hedefimiz yolun Kefken’e kadar olan bölümünün de tamamlanması. 20 kilometrelik bölümün yapılması için çalışma yapacağız” dedi.

İHALESİ YAPILACAK
Akmeşe Barajı proje ihalesinin ve projelendirme çalışmalarının yapıldığını ifade eden Şeker, “2023 yılının sonuna doğru proje çalışmaları sona erecek. Proje tamamlandığında bu kez yapım ihalesi olacak. İhsaniye Barajı tamamlandı ve isale hatlarının yapımı için yapılması planlanan tünelin ihalesi gerçekleştirildi.

BÜYÜK ÖNEMİ VAR
Bu ihale hatları da yapılacak. Aynı zamanda o bölgede yapılacak olan Avcıdere Barajı ile bölgenin içme suyu ve sulama suyu ihtiyacı da karşılanacak. İklim değişikliği sonucu beklenen kuraklıkla ilgili barajlar çok büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

KAYIBA NEDEN OLUYOR
Şehir Hastanesi tramvay projesinin ikinci kez ihalesinin iptal edilmesi ile ilgili de konuşan Şeker, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeniden ihale yapacak. Mahkemeler bu tür itirazlarda karar verirken kamu yararını gözetecektir elbette. Ama kamu yararı gözetirken kaybolan zamanın da kamu zararı olduğu unutulmamalı. Bu tür iptal edilen ihalelerde zaman kaybı aynı zamanda daha büyük para kaybına da neden oluyor.

DEĞİŞİK OLABİLİR
İmar Kanunu’nda da böyle bir çıkmazımız vardı. Değişiklik yaptık. Özellikle 18. madde uygulamasında yapılan itirazlar çok ciddi sıkıntılara neden oluyordu. Bu tür itirazlarda tüm bölgeye değil parsel bazlı itiraz ve mağduriyetin giderilmesi ile ilgili değişiklik yaptık. İhale Kanunu’nda da benzer değişiklik yapılabilir” diye konuştu.

EKONOMİ ORTAK SORUN
Hayat pahalılığı ile ilgili de konuşan Şeker, “Sahada esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın arasında tüm programlarımızı yapıyoruz. Yaşanan sıkıntıların Türkiye’den kaynaklı olmadığını anlatıyoruz. Tüm dünyanın ortak sorunu ekonomi şu anda.

KARŞILIĞINI ALIYORUZ
Bunları doğru anlatınca vatandaş tepki göstermiyor. Cumhurbaşkanımız pandemide sanayiciye destek vermeseydi bugün Türkiye üretim yapılmaz hale gelirdi. Çarkların dönmesi için tüccar ve sanayiciye verilen desteğin karşılığını şu anda alıyoruz” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑