Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

“SEDAŞ kar yağmasıyla yine sınıfta kaldı”

CHP Kandıra Belediye Meclis Grubu, yoğun kar yağışında köylerin saatlerce elektriksiz kaldığını belirterek SEDAŞ’a yüklendi.

25 Şubat 2021 Saat: 11:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.015 kez okunmuştur

“SEDAŞ kar yağmasıyla yine sınıfta kaldı”
“SEDAŞ kar yağmasıyla yine sınıfta kaldı”

CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular ve CHP Kandıra Belediye Meclis Grubundan Grup Başkanvekili Mustafa Türk, Meclis Üyesi Birten Kaya ve Mimar Gürkan Çakır, yaptıkları ortak basın açıklaması ile SEDAŞ’a yüklendi. Kandıra’da gerekli yatırımın yapılmadığını savunan CHP heyeti, özellikle Babalı, Araman ve Akçaova bölgesinde yüksek gerilim hatlarının yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

KÖYLER SAATLERCE ELEKTRİKSİZ KALDI

Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kar yağışının ilçemizde yoğun olacağı bir hafta öncesinden bilinmesine rağmen SEDAŞ yine sınıfta kaldı. Arızaların ardı arkası kesilmedi. Direk yıkılmaları, trafo patlamaları, kablo kopmaları ile köylerimiz saatlerce elektriksiz kaldı. Hiç kimsenin bizim köylerimizi elektriksiz bırakma hakkı yoktur. Biz buna karşıyız. İnsanların her türlü mağduriyetine karşıyız. 2021 yılında saatlerce elektriksiz kalmak ne kadar da acıdır. 

ÇİFTÇİMİZ KADERİNE TERK EDİLDİ

Kar yağışı, evet doğal bir olaydır ama her kar yağdığında insanlarımız elektriksiz kalıyorsa bunda bir yetersizlik vardır. Sedaş gerekli yatırımı Kandıra'mıza yapmamaktadır. Çiftliklerden yüklü elektrik ücreti alan Sedaş, çiftçilerimizi her defasında kaderine terk etmiştir. Çiftlik sahiplerimiz günlerdir uyku uyumuyor, çiftliklerinin başında nöbet tutuyorlar.

ARIZA EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ETTİLER

Nerelerde arıza var diye araştırma yaptık. Aldığımız cevaplar 'nerede yok ki ?' oldu. Akçaova bölgesi bu kesintilerden en çok etkilenen bölgelerden bir tanesi. Kandıra’mızı dört bir taraftan çevreleyen Akçaova - Ballar - Araman - Pirceler köy hatlarımızda arızalar meydana geldi. Ekiplerin büyük performansıyla bu arızalar giderildi. Günlerdir bu soğuk hava şartlarında durmadan çalışan sedaş arıza ekiplerine teşekkür ediyoruz. Kendilerinden, ailelerinden ödün vererek arızaları gidermek için günlerdir seferber oldular.

YÜKSEK GERİLİM HATLARI YENİLENMELİ

Sonuç olarak biz diyoruz ki Babalı, Araman, Akçaova bölgelerimize uzanan yüksek gerilim hatları çağın gereksinimlerine göre yenilenmelidir. Yetersiz yatırımdan kaynaklı kesintilerin devam etmesi halinde tutumumuzun farklı olacağı her zaman çiftçimizin ve Kandıra'mızın yanında yer alacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

 

 

 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑