Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

SEDAŞ işçisine yüzde 35 zam

SEDAŞ ile TES-İş sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi masada bitti. Yapılan sözleşme ile ilk 6 ayda işçilerin yevmiyelerine 40 lira zam yapıldı. En düşük yevmiyenin 220 lira olduğu SEDAŞ’ta işçilerin ücretlerine yüzde 35 oranında zam

13 Nisan 2022 Saat: 06:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.104 kez okunmuştur

SEDAŞ işçisine yüzde 35 zam
SEDAŞ işçisine yüzde 35 zam

SEDAŞ’ta örgütlü olan TES-İş Sendikası ile işveren arasında şubat ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. 15 Şubat’ta başlayan görüşmelerde taraflar 7 kez bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde sözleşme masada bitti ve işçilerin yevmiyelerine 40 lira zam yapıldı. Yevmiyelere yapılan artış ile ilk 6 ay yüzde 35, ikinci altı ay ise yaklaşık yüzde 70 oranında zam yapılmış olacak. 1300 işçiyi ilgilendiren 2 yıllık sözleşme 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle geçerli olacak.

YEVMİYELERE 40 LİRA ZAM
Sözleşmenin masada bitirilmesi ile düzenlenen imza törenine SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, Yönetim Kurulu ve İcra Başkan Yardımcısı Jiri Holub, TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ersin Akman, Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, SEDAŞ ve TES-İş yöneticileri katıldı. İmzalanan sözleşme ile ilk 6 ay enflasyon baz alınarak işçilerin yevmiyelerine 40 lira, ikinci 6 ay mevcut yevmiyelere 5 lira artı Aralık 2021 ile Temmuz 2022 tarihleri arasında oluşan enflasyon oranında zam yapılacak. Sözleşmenin üçüncü ve dördüncü 6 aylık dilimlerinde ise enflasyon oranında zam yapılacak.

YEMEK PARASI 40 LİRA
Kıdem zammı her hizmet yılı için 1 TL kök ücretlere yansıyacak şekilde sözleşmeye dahil edildi. Yemek ücretleri 22 TL’ den 40 TL’ ye yükseltilirken, ikinci yıl devletin açıklayacak olduğu vergi istisna bedeli olarak belirlendi. İş riski primleri 1. seviye yüzde 8’den yüzde 10’a, 2. seviye yüzde 6 ve yüzde 7’den yüzde 8’e çıkarıldı. Aile yardımı 465 TL’den 750 TL’ye çıkartıldı. Bu ücret yılsonuna kadar geçerli olup, 1 Ocak 2023’de yıllık enflasyon oranında arttırılacaktır.

İKİNCİ 6 AY YÜZDE 70 ZAM
Bakım primi bakım faaliyetlerinde çalışan işçiler için yüzde 10 olarak sözleşmeye dahil edildi. İlçelerde toplu taşımanın olmadığı yerlerde yol ücreti alamayan işçilere yol ücretinden faydalanacak şekilde madde düzenlendi. Promosyon ödemesi tam olarak 4 yıl anlaşma yapılarak 11.569 TL olarak ödenecek. Yapılan sözleşme ile toplamda ilk 6 ay için ortalama yüzde 35 olarak zam alındı. 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle yevmiyelere yüzde 70 oranında ücret artışı olacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑