Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

“Satacağınız kadar fındık getirin”

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, “Fındığınızı ihtiyaçtan fazlasını pazara indirmeyiniz” dedi

16 Ağustos 2019 Saat: 01:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.792 kez okunmuştur

“Satacağınız kadar fındık getirin”
“Satacağınız kadar fındık getirin”

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, fındık fiyatlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada üreticilere fındığı pazara çıkarmadan önce iyice kurutması gerektiğini belirten Çetin, “Fındığımıza önce üreticiler olarak biz sahip çıkacağız, emeğimizi ve alın terimizi çaldırmayacağız” dedi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin şu ifadelere yer verdi: “Çok kıymetli fındık üreticilerimiz, bir sezon boyunca vermiş olduğunuz emeklerin karşılığını almak için hasatla beraber sezonun sonuna yaklaşıyorsunuz. Emeğinizin karşılığını en iyi şekilde almak için siz fındık üreticileri olarak üzerinize düşen kendi açınızdan olan küçük ama çok önemli kurallara ve uygulamalara dikkatinizi çekmek istiyorum. Fındığınızı kabuklu olarak harmanda iyice kurutunuz. Fındığınızı patoza verdikten sonra mümkünse bez örtü üzerinde kurutunuz.

ÜRETİCİLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Fındık çeç halinde kururken içerisindeki teklemeyi, koruğu, çürüğü, kırık fındığı ve yabancı maddeleri (taş toprak gibi) iyice seçiniz ki TMO’ya fındık verirken mağduriyet yaşamayın. Fındığınızı ihtiyaçtan fazlasını pazara indirmeyiniz. İndirmeyiniz ki serbest piyasada arz-talep dengesi üretici lehine oluşsun ve fındığınızın değeri yükselsin. Yapılması gereken en önemli hususların en değerli olanı da fındığınızı emanete bırakmayın. Çünkü emanete bırakılan her kilo fındık cebinizden kaybolacak olan emeğinizin karşılığıdır. Her ortamda mücadele ettiğimiz tekelci firmanın da kazancına kazanç katacak onların fındığımız üzerinde oynayacakları kirli oyunları daha güçlü olarak yapabilmelerine fırsat verecek bir sonuç doğuracaktır. Fındığımıza önce üreticiler olarak biz sahip çıkacağız, emeğimizi ve alın terimizi çaldırmayacağız” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑