Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Kandıra'ya 2 milyon lira hibe

Kandıra Belediye Meclisi, 2 milyon 360 bin lira projeyi oy birliğiyle kabul edildi. 360 bin lirasını Kandıra Belediyemiz karşılayacak. 2 milyon lirasını da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız MARKA üzerinden hibe verecek

6 Kasım 2020 Saat: 03:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.314 kez okunmuştur

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Kandıra'ya 2 milyon lira hibe
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Kandıra'ya 2 milyon lira hibe

Kandıra Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumu Adnan Turan başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşti. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 2021 yılı gelir tarifesi plan ve bütçe komisyonunda incelendiği şekliyle kabul edilirken, Akdurak, Aydınlık, Çarşı, Orhan ve Akbal Mahalleleri uygulama imar planı revizyonu kapsamında çalışan imar komisyonunun ek süre talebi de oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan evsel atık tarifesi de görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

3K-İLK TARIM PROJESİ

Gündeme dâhil edilen Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Kandıra Belediyesi arasında Kandıra Kırsal Kalkınma Platformu 3K-İlk Tarım projesi kapsamında imzalanan sözleşmede geri adımlar atıldığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yapılacak olan 2 milyon TL finansman kaynağında ek ödeneğe ihtiyaç duyulduğu görüşülerek gündeme dâhil edildi.  

2 MİLYON 360 BİN LİRA

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Turan, bu projenin bütçesinin 2 milyon 360 bin TL olduğunu, Ağaçağıl Mahallesi’nde tarihi caminin alt tarafında bulunan dere kenarındaki arazi 25 bin dönümlük arazide uygulanacağını belirterek, arazinin Milli Emlaktan Kandıra Belediyesi’ne tahsisi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Başkan Turan, “Projenin 2 milyon 360 bin lira değeri var. 360 bin lirasını gerek ekipman gerekse personel kısmındaki ödenekleri ile beraber Kandıra Belediyemiz karşılayacak. 2 milyon lirasını da Sanayi Bakanlığımız MARKA üzerinden bizlere hibe olarak verecek” şeklinde konuştu. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi.

SPORA DESTEK

Gündeme dâhil edilen bir diğer konu ise 15-18 Kasım 2020 tarihleri arasında Hollanda’da düzenlenecek olan karma dövüş sanatları antrenman kamp programına gidecek sporcuların hizmet pasaportu almaları konusunda belediye başkanına yetki verilmesiydi. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi.

İZMİR’İN YANINDAYIZ

Dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti grubundan Ömer Bayrakdar, İzmir’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle Cumhur İttifakı olarak üzgün olduklarını belirterek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise şifa diledi. Bayrakdar, “Devletimizin deprem mağdurlarını hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Bizler de meclis olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. CHP grubundan Mustafa Türk ise aynı duyguları paylaşarak, “İzmir halkımızın başına gelenleri geçmişte biz de yaşamıştık. Acılarını anlıyoruz. Kandıra Belediye Meclisi olarak elimizden geldiğince destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ise, “Depreme her an hazırlıklı olmamız gereken bir şehir de yaşıyoruz. Kandıra’mız diğer ilçelere göre daha güvenli bir bölge olarak görünse de ilerleyen zamanlarda tedbir çalışmaları yapılması gerekiyor. İlçemizde 60 yıllık binalar var. Bu binalarla ilgili Kocaeli genelinde çalışmalar yapıldığında Kandıra’da da yapılmasıyla ilgili görüşlerimizi beyan ederek, sizlerden destek isteyeceğiz. İzmir’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Büyükşehir Belediyemiz ile koordinemizi sağlıyoruz. Şuanda battaniye ve erzak kolisi ihtiyacı var. Bizler de sizlerden aldığımız güçle elimizden geldiğince destek olacağız” dedi.

ÇARŞI MEYDANINDA ARABA KİRLİLİĞİ SON BULACAK

Öte yandan CHP grubundan Mustafa Türk, Türkocağı ve İstiklal Caddesi’nin hafta içi 10.00-18.00 saatleri arasında trafiğe kapatılması uygulamasının çarşı meydanında da uygulanmasını talep etti. Başkan Turan, “Halkımız araçlarını kendi dükkânının veya alışveriş yapacağı marketin önüne kadar çekmek istiyor. Öncelikle bu kültürü değiştirmemiz lazım. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Çevremizi bu konuda uyarmalıyız. Göreve geldiğimizden beri çarşı merkezinde gerek özel gerekse belediyemizin yerlerinde 7 dönüme yakın park alanı açtık. Çarşı meydanıyla alakalı bir problem var. Burada da esnaflarımız araçların park edilmesini istemiyor. Gerekli düzenlemeleri yapacağız” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑