Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Sanat için ben de varım

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi, engelli olan 16-29 yaş aralığındaki gençler için “Sanat için ben de varım” projesini yaptı. 7 sanat dalında eğitim alacak engelli gençlerin ürettiği eserler kültür endüstrisi ür

13 Mayıs 2022 Saat: 06:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 847 kez okunmuştur

Sanat için ben de varım
Sanat için ben de varım

Kültür ve Turizm Bakanlığının Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin “Sanat için ben de varım” projesi ile katılım sağladı. 16-29 yaş aralığındaki engelli gençlerin edebiyat, sinema, geleneksel el sanatları, görsel sanatlar, müzik, dijital medya, tiyatro dallarında eğitim alacak engellilerin ortaya koydukları eserler kültür endüstrisi ürünü haline getirilecek projenin tanıtımı Wellborn Otel’de gerçekleşti. Engellilerin yaptığı sanat eserlerinin sergilendiği tanıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, engelli dernekleri ve çok sayıda engelli birey katıldı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK
Sanat dallarında eğitim alacak öğrencilerin konuşması ile başlayan tanıtım programında projenin danışmanı Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ersin Çelik, projenin ayrıntılarını anlattı. Projenin kendi alanında ilk olduğunu belirten Çelik, “Bu proje başarı ile başarı ile biterse 81 ile yayılır, Mayıs 2023 yılında bitecek ve bu proje tüm dezavantajları avantaja dönüşecektir. Bir Kocaelili olarak bu projenin içinde yer almaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

DÜZELTMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ
Projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onayladığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Avantajlar ve dezavantajlar arasında çok enteresan bir bağ var. Bir problemi hayatınızın merkezine hep problem olarak koyarsanız onun çözümü olmaz. Değiştireceklerimizin üzerine düşürüp, değiştiremediklerimizin üzerinde düşünmeye devam etmek gerekiyor. Biz hayatı iyileştirmek, düzeltmek ve insana hizmet etmek için çaba gösteriyoruz. Basit düşünmek her zaman zordur ama en doğrusudur.

NE YAPACAĞIMIZI SİZ ÖĞRETECEKSİNİZ
Engellilerin hayatını kolaylaştırmak gerekiyor ve mümkünse iyileştirmektir. Bazı hastalıkların tedavisi yoktur. Kibirli olan insanların tedavisi yok. Çünkü bunun kişi kabul etmez. Elbette her şeyi bilmiyoruz. Eksik kalıyordur. Düzeltmeye çalışırken bazen hata yapıyoruz ama hatalarımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Düzeltmesi gerekenleri birlikte düzelteceğiz. Niçin yaptığımızı unutmadan neden yaptığımıza, ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı ve kimle yapacağımızı bize öğretecek olan engelliler ve aileleridir.

EN BÜYÜK SIKINTI İŞSİZLİK
Engellilerin en büyük sorunu istihdam şu anda. Bu bizim önümüzdeki en büyük sıkıntı şu anda. Belki engellinin ya da aileden birinin çalışması konusunda çalışmamız gerekiyor. Buna birlikte çalışmamız lazım. Varlık sebebimiz size hizmet etmek. Sizlerle birlikte iyi örnekler ortaya çıkartacağız. Bunun diğer belediyelere örnek olması önemli olduğunu düşünüyorum. Sosyal medya üzerinde farkındalık yaratmak önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑