Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Sağlık: Suyumuzu koruyalım

22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, suyu gelecek nesiller için muhafaza edip korumamız gerektiğini, bunun için kurum olarak var güçleri ile çalıştıklarını hatırlattı.

23 Mart 2023 Saat: 09:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 421 kez okunmuştur

Sağlık: Suyumuzu koruyalım
Sağlık: Suyumuzu koruyalım

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu. Ali Sağlık açıklamasında şöyle dedi: “Su, geçmişten günümüze tüm canlılar için yaşam kaynağı olmuştur. Bu nedenle yaşamın, doğanın en değerli kaynağı olan suyu korumak, yönetmek ve gelecek nesillere kayıpsız aktarmak günümüzün artık olmazsa olmaz konularından biridir. Şehrimize tatlı su kaynaklarımızdan kesintisiz hizmet sağlamak için çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. Suyu gelecek nesiller için muhafaza etmek ve korumak için yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz.

ÖNLEMLER ALINIYOR
Su döngüsünün en önemli parçası olan yağışlar, sonbahar ve kış mevsiminde beklenilen yağış miktarının altında kalması nedeniyle geçtiğimiz yıllara oranla su kaynaklarımız daha düşük seviyede kaldı. Bunun sonucunda, gerekli aksiyonları devreye soktuk. Şubat ayında Yuvacık Barajı havzasında etkili olan kar yağışı ile birlikte tekrar rutin akışımıza döndük. Su ihtiyacımızın yüzde 82’sini karşılayan Yuvacık Barajı ile birlikte Kandıra Bölgesi’nde bulunan Namazgâh Barajımızı, Sapanca Gölü’nü, Gebze Denizli ve Cumaköy Göletleri, yerel su kaynaklarını ve yüzü aşkın yeraltı su kuyularımızı kuraklık tehlikesine karşı hemşerilerimizi susuz bırakmamak için hazır tutuyoruz.”

GERİ KAZANIM SUYU
Türkiye’nin sanayide yükünün büyük kısmını omuzlarında taşıyan Kocaeli’de, geri kazanım suyunun tüm sanayide kullanımının sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehre 2022 yılında 178 milyon metreküp su verdik. Sanayi ve park bahçe sulama sistemlerinde kullanılan toplam 42,3 milyon metreküplük suyun 14,5 milyon metreküplük kullanımını geri kazanım suyundan sağlıyoruz. Geri kazanım suyu kullanımını sanayi kuruluşlarında kullanımını teşvik ederek bu oranı daha yukarılara doğru çekerek su kaynaklarımız üzerindeki baskıyı azaltmak istiyoruz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑