Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Sağanaktan en çok Kandıra etkilendi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sağanak yağış nedeniyle 374 Araç ve 1000 personelle baskınlara müdahale edildiğini açıkladı. Yavuz, Kandıra'da 5 mahallede bulunan tarım alanlarının zarar gördüğünü açıkladı.

10 Temmuz 2023 Saat: 09:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.491 kez okunmuştur

Sağanaktan en çok Kandıra etkilendi
Sağanaktan en çok Kandıra etkilendi

Vali Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağanak yağış nedeniyle 374 Araç ve 1000 personelle baskınlara müdahale edildiğini, Kandıra ilçesindeki 5 mahallede bazı tarım alanlarının kuvvetli yağıştan etkilendiğini bildirdi.

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yavuz, geçmiş olsun dileklerini iletti. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre de ekipler, sel ve su baskınlarına karşı teyakkuz halinde bekliyor.

BELEDİYE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri kentte dün sağanak nedeniyle yaşanan su baskınlarında 31 olaya müdahale etti, Kandıra ilçesindeki 5 mahallede bazı tarım alanları zarar gördü. Dün yaşanan aşırı yağışlardan dolayı Kocaeli'nin çeşitli yerlerinde gerçekleşen birçok su baskınına Kocaeli itfaiyesi ve A takımı olarak müdahale edildi. Yaşanan 31 vakaya hızla müdahale edildi. 156 itfaiye personeli, 11 A takımı personeli, 23 hizmet aracı, 60 müdahale aracı, 64 motopomp, 54 dalgıç pompa ve 2 adet A takımı müdahale aracı, kentte hazır halde bekliyor.

"374 EKİP 1000 PERSONEL"
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Yer yer etkili olan kuvvetli yağışlar nedeniyle yapılan ihbarlara Büyükşehir Belediyesi ve ilgili müdürlüklerin elinde bulunan çeşitli çap ve büyüklükteki 374 ekipman ve 1000 personelle müdahale edilmiş, bu sayıların haricinde ilçe kaymakamlıkları ve ilçe belediyelerince de sahada yapılan çalışmalara destek verilmiştir. İlimiz genelinde meydana gelen sel, su baskını ve olumsuz hava şartlarından dolayı her hangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmamış olmamakla birlikte, meydana gelen zararların tespit çalışmalarını bir an önce tamamlayarak karşılanması noktasında gerekli destekler yapılacaktır.

"EKİPLER 474 İHBARA DESTEK OLDU"
150’si Kandıra ilçemizden olmak üzere İl ve İlçe Acil Durum Merkezlerine gelen toplam 474 adet ihbara zaman kaybetmeksizin müdahale edilmiştir. Emniyet ve Jandarma ekiplerince ana arter ve bağlantı yollarında olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirler alınmış, ulaşımda oluşan aksamalara da Karayolları 14. Şube Şefliği, İlçe Belediyeleri, İSU Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ve Fen İşleri ekiplerince müdahale edilmiştir.

"SU BASAN EVLERE MÜDAHALE EDİLDİ"
Yağışların en çok etkilediği Kandıra ilçemizde 12 evin zemin katlarını su bastığı tespit edilmiş, su tahliyeleri İSU ve İtfaiye ekiplerince gerçekleştirilmiştir. Yine 9’u Kandıra ilçemizde olmak üzere toplamda 11 adet maddi hasar ihbarıyla ilgili hasar ve zarar tespit çalışmalarına devam edilmektedir.

"5 MAHALLEDE TARIM ALANI ZARAR GÖRDÜ"
Kandıra ilçemiz başta olmak üzere yaşanan aşırı yağış nedeniyle elektrik iletim hatlarında oluşan arızalar SEDAŞ ekiplerince giderilmiştir. Yoğun yağış ve akabinde yer yer meydana gelen sel nedeniyle Kandıra ilçemiz, Lokmanlı, Döngelli, Kırkarmut, Bozburun ve Akbal mahallelerindeki ekili tarım alanlarında hasar meydana geldiği yönünde yapılan ihbarlar neticesinde bölgeye giden ekipler tarafından yerinde ilk tespit çalışması yapılmış, suların çekilmesi sonrasında yapılacak gerçek hasar tespitleri doğrultusunda çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında tohum desteği başta olmak gerekli yardımlar yapılacaktır.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑