Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Röportaj

Saadet Partisi Kandıra’da yükselişte

SP Kandıra Belediye B

19 Ocak 2014 Saat: 18:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.272 kez okunmuştur

Saadet Partisi Kandıra’da yükselişte
Saadet Partisi Kandıra’da yükselişte
SP Kandıra Belediye Başkan adayı Ramazan Arslan ile bir söyleşi gerçekleştirdik. İlçemizin büyük bir kesimi tarafından tanınan ve sevilen simalarından biri olan Ramazan Arslan, iki yıldan beri Saadet Partisi Kandıra ilçe başkanlığını yürütüyordu. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte SP Kandıra belediye başkan adayı ilan edildi. SİYASİ BAKIŞI VE HAYAT FELSEFESİ Çalışmalarına hız veren Arslan’a birkaç soru yönelttik. Başkan Arslan’ın o hizmet aşkı ve heyecanı, adeta gözlerinden okunuyordu. Ramazan Arslan, benim 20 yıllık aile dostum. Kendisini yakından tanıdığım, bildiğim çok değerli bir arkadaşım. Böyle önemli bir görevde yer alması açıkçası beni ve Arslan’ı seven çok sayıda vatandaşı mutlu etti. Arslan ile röportaj esnasında 1 saati aşkın sohbet ettik. İlkokul döneminden bugüne kadar siyasi bakışı ve hayat felsefesi ile çizgisini bozmayan mütevazi bir o kadar da sevimli olan dostumuzla sohbet etmenin keyfini yaşadım. SP HAKİR GÖREN VE KÜÇÜMSEYENLER Saadet Partisi’ni hakir gören ve küçümseyenlere mesajlar vermesi milli görüşün amaç ve ilkelerini eksiksiz bir şekilde izah etmesi Saadet Partisi’ne olan sevgi ve muhabbetini adeta bir göstergesi. Böyle bir heyecan ve böyle bir sevginin içerisinde yalan söz barınabilir mi? Kandıra ve köyleri için hazırladığı projelerin bir kısmını bizimle paylaşan Arslan, ileri ki günlerde bu projelerin tamamını bizimle paylaşarak siz değerli okuyucularımıza yine bu sütunlardan duyuracağız.
KANDIRA’NIN ÖNÜ AÇIK Ramazan Arslan, ilçemizin tanınan ve sevilen simalarından Murat Arslan’ın 5 çocuğundan en küçüğü. Aynı zamanda Kandıra-Kefken yolu üzerinde Alaybey Köyü sapağında Has Mantar Ltd. Şti. sahibi. Arslan, Kandıra ekonomisine yıllardır katkı sunmak için şirketini büyüttükçe büyütüyor. Amacı Kandıra halkına istihdam sağlamak ve Kandıra ekonomisine katkı sunmak. Arslan, ticari birikimini siyasetle pekiştirerek tüm Kandıra halkının önünü açmak istiyor. İlçemizin kalkınması için ciddi projeler içerisinde çalışmalarını ekibiyle beraber sürdürüyor. Başkan Ramazan Arslan’a yönelttiğimiz sorulara bakın ne tür cevap veriyor. Saadet Partisi’ni neden tercih ettiniz? 1975 yıllarında ilkokul dönemlerinde Milli Selamet Partisi’ne olan sempatimden evimizin bazı köşelerine partinin amblemi olan anahtar resmini asıyordum. Kandıra Pınardüzü Köyü imam hatibi dedem Celal Arslan’ın yaşantısından aldığım feyz doğrultusunda o gün ki şartlarda gönül bağladım. O günden bugüne partimin devamı olan Saadet Partisi’nde çalışmalarımı aynı şevk ve heyecanla yürütüyorum. Siyasette aktif olarak hangi görevlerde yer aldınız? 1985 yılında Kandıra Refah Partisi’ne ilçe esnaflarından merhum Hüseyin Buruş vesilesiyle üye oldum. 1988 yılında İzmit’te gençlik kollarında aktif olarak görev aldım. Bir süre işlerimizin yoğunluğundan dolayı siyasete ara verdikten sonra 2008 yılında Kandıra Saadet Partisi ilçe yönetiminde STK başkanı olarak görev aldım. 2011 yılında Saadet Partisi ilçe başkanı oldum. Partimin ve halkın teveccühüyle 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi Kandıra belediye başkan adayı oldum.
Nasıl bir idareci olmayı düşünüyorsunuz? Milli görüş terbiyesiyle halkımızı idare etmeye talibiz. Bizler kavga, huzur bozan, toplumda kaos oluşturan bir idareciliğin dışında, halkı kaynaştıran, halkın sorunlarına çare arayan halkı için gece gündüz çalışan idareci olmaya talibiz. Kandıra’nın kalkınması için projeleriniz neler olacak? Kandıra halkını beklentisi ne olabilir; yol olsun, su olsun, huzur olsun, iş olsun… Bakın Kandıra’da hiçbir iş yeri kuruldu mu? Kandıra’daki gençler ya İSU’da ya da belediyede iş arıyorlar. Çünkü başka iş imkanı yok. Kandıra’nın çocukları neden iş için İzmit’e, Gebze’ye gitsin. Öncelikle birkaç fabrikanın Kandıra’da kurulmasını sağlayacağız. Yılardır Kandıra bezi, manda yoğurdu, hindi, turizm diyerek milleti avutup oy alındı. Soruyorum sizlere bu saydıklarımızdan hangisi gerçekleşti de Kandıralı bundan gelir sağlıyor. Biz bunları vaad etmiyoruz. Biz sadece Kandıra’ya herkesin çalışabileceği birkaç iş yerinin kurulmasını vaad ediyoruz. Biz çalışmalarımızı gücümüzün yettiği kadar yapıp, Kandıralı kardeşlerimizin beklentilerini inşallah karşılayacağız. Köylere yönelik projeleriniz neler olacak? Büyükşehir yasasıyla birlikte Kandıra’nın köyleri ilk kez ilçe belediye başkanını seçme imkanı buldu. Tabi ki köylerimizin geniş coğrafya içerisinde, 91 muhtarlık ve 300’e yakın mahallesi bulunuyor. Bu köylerimizin kalkınması ve göçü önlemek için ciddi projelerimiz içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kandıra’nın tarım, hayvancılık ve turizm gibi önemli kaynakları bulunuyor. Bunun yanında bizde milli görüş olarak ilçemizin kalkınması adına Kandıra’nın 3-4 farklı bölgesine farklı sektörlerden dumansız fabrika kurma teşviki sağlayarak ilçe halkına istihdam sağlamayı hedefliyoruz.
Turizme yönelik ne tür projeleriniz var? Kandıra sahillerinde mavi ve yeşilin bütünleşmesi, çevremizdeki illerin gözbebeği bir ilçemizin olması tabi ki bizim için büyük bir nimet. Bunu İslami ölçülerde değerlendirmek tüm kesimin rahatlıkla istediği alanda istediği plajda ailesiyle tatil yapabilmesi için mükemmel projelerimiz var. Bu güzellikleri halkın menfaatine çevirmek için sonbahar ve kış aylarında da kongre ve sağlık turizmi yapmayı hedefliyoruz. Kandıra halkımızı sahillerimizde çalışan eleman olarak değil, yatırımcı iş adamları olarak görmek isteriz. Yatırımcı Kandıra halkına öncülük tanıyarak belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceğiz. Kandıra merkez için ne tür projeleriniz var? Kandıra merkezde yapacağımız ilk projelerden biri ilçe esnafına istihdam sağlamak. Askeriye ve yüksekokul noktasında belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız ve Kandıra kışlasına acemi birliği yaparak ilçemize hareketlilik kazandıracağız. İki yıllık üniversitenin yanı sıra 4 yıllık fakülteler açarak, öğrenci kapasitesini 5-10 binlere çıkartacağız. Köylerin Kandıra’yla bütünleşmesi için tüm sebze ve meyvelerini daha değerli satabilmeleri için, büyük bir hal projelerimiz içerisinde yer alıyor. Kandıra’nın gözde Namazgah mesire alanının tamamı Sekapark gibi halkın hizmetine açılarak ilçemizin gözde yerlerinden biri yapmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra Namazgah Deresi’nden Şahin Tepesi’ne kadar halkın yürüyüş yapabileceği, bisiklet turu atabileceği, halkın sosyal faaliyetlerine yönelik ışıklandırılmış bir alan haline getirmeyi düşünüyoruz. 5 yıllık Ak Parti belediyesinin Kandıra’daki faaliyetlerini nasıl buluyorsunuz? Halktan kopuk, halka soğuk, sorun üreten, halkla kavga eden bir idarecilik anlayışı var. Bizim sorun üreten değil, çözüm üreten belediye anlayışımız olacak. Biz Kandıra Belediyesi’nin ayıplarını, yanlışlarını halka şikayet etmek için belediye başkanlığına talip olmadık. Biz halka mutlu, huzurlu bir yaşam sunmak için aday olduk. Milli görüş farkı işte burada öne çıkıyor. Kandıra halkı 5 yıl içerisinde ilçemizde yaşanan tüm olumlu ve olumsuz yaşananları yakından takip ediyor. Biz bunları halkın takdirine bırakıyoruz. Milli görüşün idareci olduğu 54. hükümette genel başkanımız sayın merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın şeffaf idareciliğini tüm halkımız yakınen gördü ve biliyor. Biz de halkımıza bu hizmet anlayışı içerisinde Kandıra Belediyesi’ne talip olduğumuzu ilan ediyoruz ve tüm halkımızın desteklerini bekliyoruz.
Saadet Partisi’ne Kandıra ve köylerinin bakışı nasıl? İlçe başkanı olduğum günden bugüne kadar Kandıra merkez ve köylerinde çalışmalarımız mümkün olduğunca ekibimizle birlikte yürütüyoruz. Halk aslını arıyor. Halk milli görüşü arıyor. Her gittiğimiz köy ve mahallelerde merhum genel başbakanımız halk tarafından yad ediliyor. Bu da bizi onurlandırıyor, bir o kadar da duygulandırıyor. Bizler milli görüş anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı ekibimizle birlikte yürütüyoruz. Halkımız Türkiye’de yaşanan gerçekleri gördükçe bizleri daha iyi anladıklarını, bundan dolayı da aslımız olan milli görüşte tekrar yer alabileceklerini söylemeleri bizleri sevindiriyor. Başkan olduğunuzda halk sizi istediği zaman ziyaret edebilecek mi? Biz halka hizmetkar olmaya geliyoruz, diktatörlük yapmaya değil. Belediye başkanı olduğumuzda sadece Saadet Partisi’nin değil, tüm halkın hizmetkarı olacağız. Halkımızın derdi, sorunuyla yakından ilgileneceğiz. Sorun üreten değil, sorun çözen bir idarecilik anlayışıyla halkımıza hizmet edeceğiz. Makam kapımız ağalara, paşalara değil, herkese açık olacak. Tüm vatandaşlarımıza yaklaşımımız eşit olacak. Belediye başkanlık makamı halka hava atmak için, keyif sürmek için değil. Halkına hizmet etmek için bir kurumdur. Bu anlayış içerisinde halkımızla birlikte ilçemizi ve köylerimizi idare etmeye talibiz. Biz halkımızla bir bütünüz. Son olarak söylemek istediğiniz var mı? Aslında Kandıra ve köyleri için ciddi projelerimiz var. Bunları ileri ki günlerde sizin aracılığınızla halkımıza duyuracağız. El broşürlerimizde projelerimizi tüm halkımıza sunacağız. Biz Kandıra’ya hizmet etmeye, hizmetkar olmaya talibiz. Rahmetli hocamız Necmettin Erbakan’ın düsturu ve aynı yolda, aynı görüş ve anlayış içerisinde bir adım bile şaşmadan hedefimize halkımızla birlikte adım adım ilerliyoruz. Milli görüş çatısı altında ülkemizi ve ilçemizi kalkındırmak için sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu anlayış ve düşünce içerisinde halkımızın desteğini ve oylarını bekliyoruz.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑