Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Prometeondan Kocaeliye 15 milyon dolarlık Ar-Ge merkezi açıldı

Türkiye’nin en büyük ticari lastik fabrikası olan Prometeon Türkiye’nin Kocaeli’nde bulunan fabrikasında,15 milyon dolar yatırım ile hayata geçirilen AR-GE merkezi açıldı. Açılış töreninde konulan Varank, “Türkiye’ye yatırım yapan herkes kazandı”

9 Eylül 2021 Saat: 21:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.161 kez okunmuştur

Prometeondan Kocaeliye 15 milyon dolarlık Ar-Ge merkezi açıldı
Prometeondan Kocaeliye 15 milyon dolarlık Ar-Ge merkezi açıldı

Dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi Prometeon’un, Türkiye’nin ilk lastik fabrikası Kocaeli üretim tesisinde yer alan ve yaklaşık 15 milyon dolar yatırım yapılan yeni Ar-Ge Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

VARANK’IN KATILIMIYLA
AR-GE merkezinin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman Prometeon Tyre Group Genel Müdür Vekili Roberto Righi, Prometeon Tyre Group Global CTO'su (Üretimden ve Teknolojiden Sorumlu Global Direktör) Alexandre Bregantim, Prometeon Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander, ve çok sayıda davetli katıldı.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ PARLAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “‘Prometeon Lastik Grubu olarak Ar-Ge Merkezi’nin resmi açılış töreninde sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sanayimizin kalbi Kocaeli adeta bizim ikinci evimiz. Pandemi’nin en yoğun zamanlarında dahi defalarca bu şehri ziyaret edip önemli yatırımların ve projelerin açılışını yaptık. En son geçen hafta TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç yarışları için Kocaeli’ndeydim. Kendi tasarlayıp ürettikleri elektrikli araçlarla yarışan pırıl pırıl gençlerimizin heyecanına ortak oldum. Her biri çok yüksek potansiyele sahip bu gençler sayesinde, ülkemizin geleceğinin parlak olduğuna ben yürekten inanıyorum. Zaten Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla yürüttüğümüz tüm çalışmaların merkezine aslında gençlerimizi koyuyoruz. ‘‘

‘TÜRK GENCİNİN YAPABİLECEKLERİNİN SINIRI YOK”
‘‘Havacılıktan uzaya, savunma sanayiinden elektrikli araçlara, yazılımdan yapay zekâya kadar birçok alanda yaptığımız atılımlara onlar öncülük edecek. Fırsat verildiğinde, imkân tanındığında Türk gençliğinin yapabileceklerinin bir sınırı olmadığına defalarca şahit olduk. Son dönemde ülkemizden çıkan Turcorn’lar, ya da ordumuza teslim ettiğimiz Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’mız bu örneklerin sadece birkaçı. Yakın zamanda teknoloji gerektiren her alanda bu örnekleri çoğaltacak ve ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı değil, üreticisi yapacağız. Tabii Kocaeli’miz de sanayi ve teknoloji alanındaki yüksek potansiyeliyle ülkemizin bu dönüşümüne ev sahipliği yapacak şehirlerimizden biri. Burası; sahip olduğu nitelikli insan kaynağı, teknolojik yetkinlikleri, altyapı imkânları ve üretim kabiliyetleriyle yatırımcılara çok cazip fırsatlar sunuyor”

‘ÖNEMLİ ÇALIŞAMALARIMIZ VAR‘
‘‘Yaklaşık 60 yıldır ülkemizde üretim yapan PROMETEON, “Orta Doğu-Afrika-Rusya” bölgesinin yönetim merkezi olarak Türkiye’yi seçmiş durumda. Ülkemiz güçlü finans sistemi, istikrarlı makroekonomik yapısı ve cazip teşvikleriyle yatırımcılar için dünyanın en karlı ve güvenli limanı. Şundan emin olabilirsiniz, burada yatırım yapan herkes kazandı, bundan sonra da kazanmaya devam edecek. Ben bu vesileyle, özellikle yüksek teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren küresel şirketleri üretim ve Ar-Ge yatırımları yapmak üzere Türkiye’ye davet ediyorum. Bugün açılışını yaptığımız Ar-Ge Merkezi sayesinde de bundan böyle tüm dünyaya satılacak ticari Prometeon lastikleri Türk mühendislerinin imzasını taşıyacak. Şu ana kadar TÜBİTAK ile 30’a yakın ortak proje ve 8 patent geliştiren prometeon’un kapasitesi yeni Ar-Ge yatırımları ile daha da artacak‘‘

‘SAYIMIZ GİDEREK ARTIYOR‘
‘‘Tabii biz de Bakanlık olarak ülkemize böylesine katkı sağlayan bir işletmemizi yalnız bırakmıyoruz. Ar-Ge merkezinin fiili olarak açılışından beri bu işletmemizi çok ciddi destek ve muafiyetlerden faydalandırdık. Onlar çalışmalarını sürdürdükçe biz de bu desteğimizi devam ettireceğiz. Ayrıca TÜBİTAK kapsamında kabul edilen projelerine hibe dahil önemli katkılar sağladık. Ben bu vesileyle bu önemli Ar-Ge Merkezi yatırımını ülkemize kazandıran Prometeon Yönetim Kurulu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Merkez’in PROMETEON ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Ülkemizde Teknoloji Geliştirme Bölgesi olmayan şehir, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmayan firma kalmaması için canla başla çalışıyoruz. Özel sektörü Ar-Ge yapmaya teşvik etmek için kuşatıcı bir ekosistem kurduk. Bugün itibarıyla Teknopark’ta sayısı 89’a, Ar-Ge Merkezi sayısı 1.251’e ve Tasarım Merkezi sayısı ise 345’’e ulaştı”

‘HEDEFLERİMİZE DOĞRU İLERLİYORUZ‘
‘‘Ekonomimiz, pandemi sonrası dönemde güçlü toparlanma emareleri gösteriyor. Sanayimiz tüm dış şoklara rağmen yoluna devam ediyor. Geçen hafta açıklanan yüzde 21,7’lik ikinci çeyrek büyüme oranı Türkiye’nin ekonomik gücünü bir kere daha teyit etmiş oldu.Tabii pandeminin tamamen ortadan kalkması ile beraber inşallah hedeflerimize doğru daha büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak araştırma ve geliştirmeyi büyük ve güçlü Türkiye’nin inşaası yolunda başarının teminatı olarak görüyoruz. Türkiye’nin yeni başarı hikâyeleri yazabilmesi noktasında bu hususu baş tacı ediyoruz. Bizimle birlikte önemli gayretler sarf eden özel sektörümüz de Türkiye’ye muazzam bir şekilde hizmet ediyor. Ben bu vesileyle tekrar bu önemli Ar-Ge Merkezi’ni ülkemize kazandıran Prometeon ailesine teşekkür ediyor, Tesisin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. ‘‘dedi. konuşmalar sonrasında AR-GE merkezi gezilerek tören son buldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑