Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Otogarda seferler azaldı, fiyatlar arttı

İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bilet fiyatlarındaki artış devam ediyor. Son dönemde artan akaryakıt fiyatlarıyla birlikte biletlerde ortalama 55 lira artış yaşandı.

23 Mart 2022 Saat: 02:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.901 kez okunmuştur

Otogarda seferler azaldı, fiyatlar arttı
Otogarda seferler azaldı, fiyatlar arttı

Son dönemde yaşanan küresel ve bölgesel sorunlar akaryakıt fiyatlarının artmasına yol açtı. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmaları buna bağlı olarak bilet fiyatlarında artışa gitmek zorunda kalıyor. 12 şehir baz alınarak hazırlanan fiyat tablosunda tüm şehirlere yapılan yolculukların bilet fiyatlarının arttığı görüldü. Fiyatı en fazla artan şehir 100 lira artışla Kars olurken, en az artış gösteren şehir ise Balıkesir oldu.

“MECBUR KALDIK”
İzmit Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneciler Derneği Başkanı Halil Baylam bilet fiyatları hakkında şunları söyledi: “Akaryakıta üst üste gelen zamlar sonrası bizler de bilet fiyatlarında artış yapmak zorunda kaldık. Son düzlükte bir 2.5 liralık zam gelecekti, devletin ona müdahale etmesi çok önemliydi. Eğer bu zam yapılsaydı, akaryakıt fiyatı 25 lirayı aşacaktı, bu hamlenin yapılması esnafımız için çok önemliydi. Benzin ve mazotta fiyatlar düşerse bilet fiyatları da düşer.

SEFERLER DÜŞTÜ
Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle firmalar seferlerini düşürme kararı aldı. Bir şehre günde iki ya da üç sefer yapılıyorsa bu sefer sayısı bire düşürüldü. Son günlerde etkili olan kar yağışı da sefer sayısının düşürülmesi kararını pek hissettirmese de firmalar gider kalemlerinden tasarruf etmeye çalıştı. Artışlar yalnızca akaryakıtta değil; çay, su, kahve, iki şoför, muavin var... Bunlar da ayrı bir maliyet. Müşteriler de bizi anlıyor.

PATLAMA YAŞANACAK
Yakın zamanda üniversite öğrencileri memleketlerine gitti ve geldiler. Bu süreçte otogarımız hareketliydi, öğrenciler artık geldi ve sadece hafta sonları evlerine gidiyorlar. Şu anda otogarda hareketlilik çok olmuyor. Otobüs sektörü patlama yapacak çünkü insanlar 2 senden beri hiçbir yere gidemedi. Bu yaz 2 yılın özlemi giderilecektir ki pandemi nedeniyle birçok insan yaz aylarını bulundukları şehirlerde geçirdi.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑