Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

“Omicron varyantı kısa süre içinde baskın varyant olacak”

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan artan vakalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Pehlevan, vatandaşları aşıya davet ederken “Omicron varyantı kısa süre içinde baskın varyant olacak. Delta varyantının yerini alacak” dedi.

13 Ocak 2022 Saat: 09:38
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.085 kez okunmuştur

“Omicron varyantı kısa süre içinde baskın varyant olacak”
“Omicron varyantı kısa süre içinde baskın varyant olacak”

Omicron varyantının ortaya çıkmasının ardından 20 bin dolaylarında seyreden günlük vaka sayıları 70 bine kadar çıktı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Kocaeli’deki vaka sayılarının 4 kat arttığını ifade etti. Artan vaka sayıları ile gazetemize açıklamalarda bulunan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, aşının önemini tekrar tekrar vurguladı.

“KALABALIKLARDAN UZAK DURMAMIZ LAZIM”
Omicron varyantının hızlı yayıldığını dile getiren İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Kocaeli’de vaka sayılarında bir artış söz konusu. Ama çok şükür bu hastanelere yansımadı. Yine de bu bizi rehavete sokmamalı. Omicron varyantı hafif semptomlarla geçiyor diye yanılgıya düşmeyelim. Dediğim gibi çok hızlı bulaşan bir varyant. Kalabalıklardan uzak durmamız lazım. Dezenfektan kullanımına dikkat etmeliyiz ve maskeleri doğru şekilde kullanmalıyız. Hastanede yatan çoğu hastamız aşısız olanlar. Herkesin aşı olması lazım. Herkesin olması lazım evet ama kronik hastalığı olanlar ve yaşlı hastalarımız daha dikkatli olmalı. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah hastaneye ihtiyaç olmaz ama olursa da personellerimizle hazırız. Bir sıkıntı çıkmayacağını umuyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz kendi kişisel tedbirlerini almaları ve aşılarını olmaları” diye konuştu.

“DELTA VARYANTININ YERİNİ KISA SÜRE İÇİNDE ALACAK”
Omicron varyantının kısa sürede baskın varyant olacağını ifade eden Pehlevan, “Şu an Türkiye’de bir vaka artışı var. Omicron gerçekten çok hızlı bulaşıyor. Kocaeli çok hareketli bir şehir, nüfus yoğunluğu fazla, sanayi şehri onun içinde çeşitli illerden gelip gidenler oluyor bu da vakalara yansıyor. Bir süre sonra Omicron varyantı baskın varyant olarak karşımıza çıkacak. Delta varyantının yerini kısa süre içinde alacak. Bizim yapmamız gereken kişisel tedbirlerimizi en üst düzeyde alıp vücut direncini yüksek tutmamız lazım. Turkovac ile ilgili olarak Bakanlarımız onun planlamasını yapıyor. Şu anda şehir hastaneleri olan yerlerde devam ediyor. Kocaeli’de şu an için uygulanmıyor ama önümüzdeki süreçte Turkovac aşımız elimizde olacak. Bir kez daha hatırlatmak istiyorum, Önlemlere dikkat aşılarımızı muhakkak olalım” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑