Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Okulların güvenliği masaya yatırıldı

Vali Seddar Yavuz Başkanlığında yapılan, tüm ilgili kurum okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının katılımı ile Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıda okulların güvenliği ile ilgili tüm detaylar tartışıldı.

27 Ekim 2021 Saat: 02:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.050 kez okunmuştur

Okulların güvenliği masaya yatırıldı
Okulların güvenliği masaya yatırıldı

Kocaeli Valiliği öncülüğünde ‘Güvenli Okul Güvenli Gelecek’ sloganı ile 2021-2022 eğitim öğretim yılı ‘Okul Güvenliği Toplantısı’ Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu Jandarma Albay Yavuz Selim Kapanca, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, kaymakamlar, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

“MÜKEMMEL EĞİTİM SİSTEMİ BULUNMUŞ DEĞİL”
Programda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Eğitim, ulusların hür ve bağımsız yaşayabilmesinin önemli bir koşuludur. Eğitim stratejik bir alandır. Dünya sürekli eğitimi tartışıyor. Dünyada mükemmel bir eğitim sistemi bulunmuş değildir. Böylesine dinamik, değişim ve dönüşümün hızlı olduğu bu dünyada dün, bugün ve an sürekli değişiyor. Çocuklarımızı bugüne göre değil yarına göre yetiştirmemiz önemlidir” dedi.

“495 İRTİBAT GÖREVLİSİ VAR”
Sözlerini sürdüren Vali Yavuz, “İlimiz genelinde 324 ilkokul, 341 ortaokul, 295 lise olmak üzere toplam 960 okulda; 416 bin 360 öğrenci bulunmakta olup, 26 bin 795 öğretmenimiz görev yapmaktadır. Aynı zamanda 11 bin 402 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görmektedir. Bu okullarımızda; 429 emniyet, 66 jandarma olmak üzere 495 irtibat görevlisi bulunmakta ayrıca 288 okulumuzda okul giriş, çıkışları için 116 ekip görev yapmaktadır. Öte yandan ilimiz genelinde tüm özel okullarda özel güvenlikçiler görev yapmaktadır” dedi.

“VATANDAŞIN KAPISINA KADAR GİDİLDİ”
Vali Yavuz sözlerinin devamında ise şu ifadeleri kullandı: Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşlılarını ölüme terk eden sözde medeniyet mensupları Türkiye’yi örnek almalı. Özellikle son 20 yılda sağlık altyapısının gelişmesinde devletimizin yaptığı yatırımlar önemlidir. Her bir vatandaşımızın kapısına gidip aşılama çalışmalarını kendilerine kadar götürdük. Bir dertleri, sıkıntıları var mı diye sorduk. Yaşlı bakım evlerinin kalitesini her geçen gün arttırdık.

“AŞI OLMAMAK İÇİN DİRENİYORLAR”
Okullarımıza bin 280 temizlik görevlisi görevlendirilmiştir. İlimiz genelinde görev yapan öğretmenlerimizin aşılanma oranı %92,4 ,12 yaş ve üstü öğrencilerin aşılanma oranı %17,5’tir. Yaklaşık iki bin öğretmenimiz aşı olmamak konusunda ısrarlarını sürdürüyor. Onlardan da aşı olmalarını rica ediyorum. Bugün ya da yarın maviye geçeriz diye tahmin ediyorum.

“960 OKULDA KAMERA SİSTEMİ VAR”
Öğrencilerimiz için emniyet ve jandarma ekiplerimiz tarafından güvenlik tedbirleri alınıyor. 960 okulumuzun tamamına kamera sistemi kurulmuş olup, KGYS’ye entegre edilen okul sayısı 27’dir. Bu yıl toplam 16 proje, 314 yeni derslikten oluşan 13 okul, 2 ek bina ve 1 spor salonu eğitim öğretime hazır hale getirilmiş,171 derslikli 8 projenin inşaatı devam etmektedir. Ayrıca toplam 486 derslikli 33 proje ise sözleşme, ihale ve proje aşamasında olup en yakın zamanda ilimiz eğitimine kazandırılacaktır.

“CEZAİ İŞLEM UYGULANDI”
Çocuklarımıza musallat olan bir takım insanların buradan uzaklaştırılması konusunda tedbirlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda yasak sigara satışı konusunda 7 bin 97 işletmeye idari işlem yapılmıştır. Okul çağındaki çocuklarımızın gittiği tespit edilen 752 internet kafe ile ilgili yapılan denetimlerde ise 10 işletmeye idari ve cezai işlem uygulanmıştır. Servis konusunda da 4 bin 886 servis denetiminden 170 servise idari işlem gerçekleştirilmiştir.

“KARŞIT PROPAGANDA YAPMAYIN”
Keşke dememek için mutlaka aşılama faaliyetlerinize destek olmanızı istiyorum. Aşı olmasanız bile karşıt propaganda yapmamanızı rica ediyorum. 65 bin 500 kamu çalışanının bulunduğu bu şehirde kurallara uyulmasını rica ediyorum. Biz hiç kimsenin yerine geçip karar almayacağız. Ülkemizde herkesin bir başkasının yerine karar alma konusunda iştahı var. İstişare kültürüne önem veriyoruz. Bu konuda da ısrarcı olacağız” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑