Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Kültür

O belgesel Kandıra'da çekiliyor

Büyük Kafkas Sürgünü ve soykırımının 155’inci yılında, sürgünün anıları Kandıra'da çekilen belgeselle bir kez daha gözler önüne serildi

6 Temmuz 2019 Saat: 05:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.103 kez okunmuştur

O belgesel Kandıra'da çekiliyor
O belgesel Kandıra'da çekiliyor

Kandıra Babalı Köyü sahilinde Çerkesler ve Abhazlar, 21 Mayıs tarihinde 155 yıl önce Çarlık Rusya tarafından sürgüne gönderilen ve büyük çoğunluğunun açlık ile susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiği atalarını anmıştı. Bu anma törenlerinin sonrasında İsmail Şahinbaş’ın hazırlayıp sunduğu 1864 sürgünü belgeseli İz TV ekranlarında seyirciyle buluştu. 1864 yılında Çerkes ve Abhazların Babalı köyüne çıkışını ve verdikleri yaşam mücadelesini anlatan belgesel Kandıra Babalı ve Karaağaç’ta çekildi. Çekimlere Kocaeli Abhaz Derneği başkanı Hasan Konca da eşlik etti.

BİLİMSEL VERİLERE ERİŞİLMESİ BEKLENİYOR

Sürgünün ardından 155 yıldır ilimizde ve komşu şehirlerde ikamet eden Çerkes ve Abhaz toplumları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden, dedelerinin ilk olarak ayak bastıkları ve yüzlerce toplu ölümün yaşandığı Babalı ve çevresinde bir sürgün yolu ile hayatını kaybedenler için anıt istekleri var. Ayrıca Babalı’ya ilk ayak basanların sığındığı mağaranın da koruma altına alınmasını bekleyen Kocaeli Abhaz Derneği bu konuda Büyükşehir'in çalışma yapmasını bekliyor. Ayrıca mağaranın içinde yapılacak olan kazıda önemli bilimsel verilere de erişilmesi bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑