Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Nusret Acur: “Üst kurul delegeliğinde hakkımdan feragat ettim”

15 Ocak tarihinde gerçekleşen kongrede İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı seçilen Nusret Acur basın mensupları ile bir araya gelerek merak edilen soruları yanıtladı. Acur, “Üst kurul delegeliğinde kendi hakkımdan feragat ettim.” dedi.

23 Ocak 2023 Saat: 22:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 523 kez okunmuştur

Nusret Acur: “Üst kurul delegeliğinde hakkımdan feragat ettim”
Nusret Acur: “Üst kurul delegeliğinde hakkımdan feragat ettim”

İYİ Parti’de Şanbaz Yıldız’ın milletvekili adayı olması sebebiyle Nusret Acur İl başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. 15 Ocak’ta gerçekleştirilen İYİ Parti Olağan İl Kongresinde tek aday olarak seçime giren Nusret Acur yeni başkan seçildi. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur bugün Kocaeli İl Başkanlığı’nda basın ile bir araya geldi.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Kongreler siyasi partiler için bir bayrak değişimi, nöbet değişimidir. Siyasi makamlardaki hiçbir mevki kimse için kalıcı değildir. Eğer bu ülkeye, bu ile hizmet için yola çıkıldı ise kimsenin de bu durumda şahsi bir beklentisinin olmaması gerekir. Kocaeli il kongremizde il yönetimimiz, disiplin kurulumuz ve üst kurul delegelerimiz yeniden belirlenmiştir. Bu güne kadar bu görevlerde bulunan arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.

EN VERİMLİ KADROLAR
Sınırlı sayılarda bir liste hazırlamak durumundayız. Elbette ki her partilimizin beklenti ve talepleri bizler için değerlidir. Ancak dediğim gibi sınırlı bir çalışma yapmamız gerekiyordu ve listemizi de bu şekilde oluşturmuş olduk. İl yönetim kurulları, bir koordinasyon merkezidir. Dolayısıyla herhangi bir ilçeden belirli sayılarda yönetici alınır diye bir yaklaşım doğru değildir. En verimli kadroları kurabilmek için bir çalışma yaptık ve inanıyorum ki bu kadro önümüzdeki süreçte son derece başarılı olacaktır.

KENDİ HAKKIMDAN FERAGAT ETTİM
Üst kurul delegeliği bir partinin en üst organlarından biridir. Ben bu güne kadar çok kez bu görevi yaptım ve bu makamı şerefimle temsil ettim. O listede bulunmak her partilimizin arzu ettiği ve elbette talep etme hakkı olduğu bir durumdur. Ancak dediğim gibi burada da sınırlı bir sayı var ve ona göre bir liste oluşturmamız gerekti. İl başkanı olarak kendimi silip bir başka arkadaşı mecburen yazmak gibi bir durum söz konusu değildir. Ben burada bir anlayışı yerleştirmeye çalıştım. O görevi daha evvel yapmamış arkadaşlarımız vardı. Partimizin özellikle kuruluşundan beri bulunan bir kısım arkadaşımız vardı. Bu noktada ben kendi hakkımdan feragat edip o arkadaşları yazmayı uygun gördüm.

SEÇİME ETKİN GİRMELİYİZ
Kongremizi bitirdik. Mazbatamızı aldık. Bugün ilk yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Şanbaz Yıldız başkanımızla da bir devir-teslim yapmış olacağız. Kendisine bu güne kadar partimiz için yaptıklarından ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu hafta il yönetim kurulu görev taksimini bitirmeyi planlıyoruz. Yine bu hafta içerisinde eski ilçe başkanlığı, kurucu ilçe başkanlığı yapmış arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yapmayı planlamaktayız. Akabinde belediye meclis üyelerimizle bir araya gelerek önümüzdeki süreç ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Amacımız; partimizin tüm kadrolarını, bir araya getirip seçime en etkin şekilde girebilmektir.

SEÇİMLERE HAZIRIZ
Bir hafta içerisinde seçim koordinasyon merkezi başkan ve ekibini oluşturmayı düşünüyoruz. İlk etapta İzmit merkez ve batı bölgesi olarak Gebze merkezde iki seçim koordinasyon merkezi kurmayı amaçlıyoruz. Bu iki merkez elbette birbiriyle koordineli çalışacaktır. Aday adaylıklarıyla birlikte, birçok noktada seçim irtibat büroları da kurulacaktır. Seçim koordinasyon merkezimizin kurulmasına müteakip olarak, sandık görevlisi ve gönüllülerimizin eğitim sürecini hızlı bir şekilde başlatacağız. Daha evvel verilmiş olan sandık görevlisi eğitimlerimizi biraz daha pekiştirmiş olacağız.

KENDİMİ YİNE YAZMAZDIM
Kongre delegeli büyük bir onurdur ve bu sınırlı bir sayıdır. Kongre delegeliğinin görevi başkanlık seçiminde oy kullanmasıdır. Üst kurul delege listemize İstanbul’dan bir arkadaşımız yazıldı. İstanbul kongresinde yazımı unutulmuş bizden rica edildi. Cumali Durmuş’un eşi hakkında bir şeyler yazıldı ama kendisinin de bu partiye çok emeği olmuştur. İsmail Eroğlu’da bu partinin kurucu üyelerinden biridir. Bazen insanları onore etmek gerekir. İsmail Bey 6 ay burada yaşıyor. Antalya’da ihtiyaç duyulmuş ve yönetime alınmış burada olsaydı biz de onu yönetim kuruluna alabilirdik. 300 delege hakkım da olsa kendimi yazmazdım, ben bu görevi defalarca yaptım. Bir başka arkadaşıma bu güzelliği tattırabilmekti.

İKİNCİ DÖNEM YAPMAM
Ben çok yerinde durabilen bir insan değilim. Bazen iyi kadrolar yetiştirip onlara yer açmanız lazım. Ben ikinci dönem il başkanlığı yapmam, yapmayı da düşünmüyorum. Yeteri kadar ilçe başkanlığı, il yöneticiliği yaptık şimdi de il başkanlığı yapıyoruz. Parti iktidar oldu bende bu koltukla kalayım gibi bir amacım yok. Görev sürem boyunca layık olmak için çalışacağım. Bu işi bizden daha iyi yapabilecek insanlar var olduğuna inanıyorum.

NEDENİNİ ÖĞRENMELİYİZ
Kocaeli genelinde son 1 haftadır bir koku var. Valilikten kokunun henüz neden kaynaklandığı ile ilgili bir açıklama geldi. Karıncanın gözlerinin karasını seçen bir teknolojide kokunun 1 haftada belli olmaması Kocaeli gibi bir şehirde mümkün değildir. Çeşitli şeyler söyleniyor, biz yetkililerden bir cevap bekliyoruz. Bu kokuyu gündemde tutacağız ve nedenini öğrenmek istiyoruz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑