Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Nesos Fabrikası nisan ayında Kandıra'da üretime başlayacak

Kandıra Gıda İhtisas OSB’nin ilk fabrikası olan Yıldız Holding’in markası Nesos Fabrikası hızla yükseliyor. Mart ayının sonunda tamamlanması beklenen fabrikada nisan ayı itibariyle üretim başlayacak.

27 Ocak 2024 Saat: 08:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.395 kez okunmuştur

Nesos Fabrikası nisan ayında Kandırada üretime başlayacak
Nesos Fabrikası nisan ayında Kandıra'da üretime başlayacak

2010 yılında kurulması kararlaştırılan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (GİOSB) yapımı başlayan Nesos Fabrikası, nisan ayında üretime başlıyor. Yıldız Holding’e ait olan ve temelleri temmuz ayında atılan fabrika 10 bin metrekare alanda hızla inşa ediliyor. 500 milyon liraya mâl olacak fabrikada ilk etapta yaklaşık 60 işçi çalışacak. Üretim ilerledikçe işçi sayısı 120’ye çıkacak.

KISA SÜRE SONRA ALTYAPI TAMAM
Toplam 1940 dönüm araziye sahip olan ve 79 yatırımcının bulunduğu Kandıra GİOSB’un altyapı çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalar kapsamında doğalgaz ve atık su altyapılarının ihalesi de yapıldı. Doğalgaz ihalesinde firma ile sözleşmeyi imzalayan GİOSB yönetimi, atık su ihalesini alan firmayla da önümüzdeki günlerde sözleşme yapacak. Kısa zamanda tamamlanacak olan doğalgaz ve atık su altyapısı ile birlikte GİOSB’ta altyapı adına hiçbir eksiklik kalmayacak ve alanda sadece firmaların gelip fabrikasını kurması işlemi geriye kalacak.

YATIRIM İÇİN SEÇİM BEKLENİYOR
Ülker markasının da bağlı bulunduğu Yıldız Holding’in Nesos markasının üretileceği Kandıra GİOSB’daki fabrikayı yapan Sayın İnşaat, günlük üç vardiya şeklinde çalışarak inşaatı kısa zamanda bitirmeyi hedefliyor. Firmanın hedefi 1 Nisan itibariyle GİOSB’ta üretime başlamak. Ancak hava koşulları göz önünde bulundurularak nisan ayı içinde üretimin yapılacağı düşünülüyor. Nesos Fabrikası’ndan sonra yerel seçimin tamamlanmasıyla birlikte yeni firmaların da alanda yatırım yapmaya başlaması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑