Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Namazgah Barajı Havzasında Ağaçlandırma yapıyor

İSU Genel Müdürlüğü, doğadaki suyu en iyi ve kaliteli bir şekilde vatandaşlara sunmanın yanı sıra çevreyi koruma misyonu ile hareket eden kurum, bu bağlamda Namazgah Barajı havzasında ağaçlandırma çalışmaları yapıyor.

22 Aralık 2018 Saat: 09:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.448 kez okunmuştur

Namazgah Barajı Havzasında Ağaçlandırma yapıyor
Namazgah Barajı Havzasında Ağaçlandırma yapıyor

İSU Genel Müdürlüğü, şehrin içme / kullanma suyunu temin edebilmek ve şehrin su stresinden uzak kalmasını sağlayabilmek amacıyla suya yönelik birçok yatırım yapmaktadır. Doğadaki suyu en iyi ve kaliteli bir şekilde vatandaşlara sunmanın yanı sıra çevreyi koruma misyonu ile hareket eden kurum, bu bağlamda Namazgah Barajı havzasında ağaçlandırma çalışmaları yapıyor.


Kurum, şehrin gelecek için öngörülen içme ve kullanma suyu ihtiyacına yönelik elindeki kaynakları en iyi şekilde değerlendiriyor. Altyapı ve su yatırımlarının en önemli ayağından birini oluşturan barajlar noktasında da önemli yatırımlar yapan Kurum, Kandıra ve sahil bölgeleri ile İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinin kırsal bölgelerinin içme suyu ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak kapasitedeki Kandıra Namazgâh Barajı’nı geçtiğimiz yıllarda inşa ederek işletmeye aldı. Çıkartılan havza yönetimi ile birlikte Namazgah Barajı koruma altına alındı. Havza içerisindeki bölgelerin atık su altyapıları tamamlanarak barajın kirlenmesinin önüne geçildi.


Su ve çevre, tabiatın ayrılmaz parçası ve hayatın olmazsa olmaz unsurlarıdır. Bir taraftan kazanım elde ederken diğer taraftan kazanımlardan feragat etmenin söz konusu olmadığını göz önünde bulunduran İSU Genel Müdürlüğü, bu gerçekliğin bilinci ile yaptığı yatırımları birbirini tamamlama misyonuna uygun olarak hayata geçirmektedir.

İSU bu amaç doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte Namazgah Barajı’nda ortaklaşa ağaçlandırma çalışması yaptı. Yaklaşık 2000 m2’lik alandaki yapılan ağaçlandırma çalışmaları 3 gün boyunca aralıksız devam etti. Yapılan çalışmalarda suyun kalitesini etkilemeyecek, bölgenin bitki örtüsüne uyum sağlayacak ve bölge halkının da faydalanabileceği ıhlamur ve çeşitli meyve ağaçlarının dikilmesine öncelik verildi. Kocaeli’de suyun ve temiz çevrenin teminatı olan İSU Genel Müdürlüğü, halkın yaşam standartlarını en üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑