Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması'nda start verildi

İzmit Belediyesi’nin, dünyaca ünlü klarnet virtüözü Mustafa Kandıralı’nın anısını yaşatmak amacıyla düzenlediği Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması’nın birinci elemesi başladı.

23 Aralık 2022 Saat: 23:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.200 kez okunmuştur

Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışmasında start verildi
Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması'nda start verildi

Eleme öncesi İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, jüri başkanı ve İzmit Belediyesi Sanat Akademisi Kültür ve Sanat Danışmanı Prof. Dr. Cihat Aşkın, jüri üyeleri Serkan Çağrı, Ecesu Sertesen, Ünsal Çeliksu ve Prof. Kurt Schmid yarışma ile ilgili detayları basın ve kamuoyuyla paylaştı.

HÜRRİYET, KANDIRALI’YI ANLATTI
Mustafa Kandıralı’nın anısını yaşatmak istediklerini ifade eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Dünya çapındaki gururumuz klarnet virtüözü Mustafa Kandıralı’yı tanıtmak, anısını yaşatmak ve onu örnek alan yetenekleri ortaya çıkarmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmanın kentimize, kentimizin müziğine, kentimizin sanatına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Cihat Alkın, “İzmit unutmaz. Hakikatten İzmit değerlerini hiçbir zaman unutmuyor. Bu anlamda kültür ve sanat bağlamında İzmit’in ortaya koyduğu fikirler bir güneş gibi.” dedi, bu yarışmayla ilgili hazırlıkları çok önceden yaptıklarını aktardı. Alkın, daha sonra jüride yer alan her biri ulusal ve uluslararası alanda tanınan isimleri tanıttı.

Uluslararası Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışmasında ikinci eleme bugün yapılacak. Jüri kararı ve bir günlük aradan sonra 26 Aralık günü final yapılacak. Yarışmada ödül kazananlar ve mansiyon kazananlar ise 27 Aralık’taki gala konserinde açıklanacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑