Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Muhtarların sosyal merkezi Muhtarhane açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlar Günü'nde Kocaeli’deki muhtarlara sosyal merkez hediye etti. Kumkapı lokantalarının yanında bulunan 2 Nolu balıkçı restoranında açılan Muhtarhane Türkiye’de ilk oldu

21 Ekim 2022 Saat: 08:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 716 kez okunmuştur

Muhtarların sosyal merkezi Muhtarhane açıldı
Muhtarların sosyal merkezi Muhtarhane açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlar Günü'nde muhtarlara dinlenecekleri, sosyalleşecekleri bir alan hediye etti. Muhtarların talep alınıp mahalle sorunlarının çözüldüğü bir alan olması beklenen Muhtarhane, Karabaş Mahallesinde bulunan Kumkapı lokantalarının yanında açıldı. Açılış törenine Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları, mahalle muhtarları, büyükşehir yöneticileri katıldı.

SOSYAL TESİS OLAN
Kumkapı lokantalarının içinde sözleşmesi biten 2 No’lu Balıkçı lokantasının tadilatını yapan Büyükşehir Belediyesi, lokantayı muhtarlar için sosyal alan haline getirdi. 350 metrekare kapalı, 320 metrekare açık alana sahip olan Muhtarhane'de toplam 135 kişi oturma alanına sahip. 4 personelin hizmet edeceği tesiste toplantı odası, idari ofis, mutfak, mescit, personel giyinme odaları ve depo alanları yer alıyor.

TÜRKİYE’DE İLK OLDU
Açılışta selamlama konuşması yapan İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, muhtarlar olarak sorunlarını anında iletecekleri bir yer olduğunu belirtti. Türkiye’de bir ilkin gerçekleştiğini söyleyen Kızıl, “Toplantıların yapılacağı, kurumlarda sorunları takip ederken oturup bekleyeceği bir alana sahip olmaktan memnunuz. Çok faydalı bir çalışma olmuştur. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

HALKIN İRADESİNİ DİNLERİZ
İlklerin belediyesi olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bundan gurur duyduklarını belirtti. Milleti iradesinin üzerinde hiçbir irade olmadığını söyleyen Büyakakın, “Muhtarlar halkın iradesiyle seçiliyor. Halkın iradesiyle seçilen muhtarları dinlemek bizim görevimiz. Hangi işi ne zaman nerede yapacağımızı onlarla istişare ederiz. Onların sahada getirdiği bilgi ile hareket ediyoruz. Büyükşehirlerde muhtarlıklardan sorumlu daire başkanlıkları kurulma kararı alındı ve biz de hemen bunu kurduk.

MUHTARHANE'NİN YERİNİ BİLMİYORDUM
Bizim ağalık derdimiz yok. Bizim biat etmesini beklediğimiz insanlar yok. Karşımızda halkın iradesiyle seçilmiş ve o iradeyi temsil eden insanlar var. Bize düşen onların problemlerini en yakın çare olacak sistemi kurmaktır. Sistemler olmalı, insanlara bağlı olmamalı seçimler. Ben ilk kez buraya geliyorum. Belediyeden biri beni buraya getirmeseydi nerede diye soracaktım. Bu kurumsallığı gösteriyor. Asıl işi çalışma arkadaşlarımız yapıyor ve ben onlarla gurur duyuyorum. Benim daire başkanımdan üst yönetime top sekmiyorsa o arkadaşım iş yapıyor demektir” dedi.

İLKLER YAKIŞIR
Kocaeli hep rol model bir şehir olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, “Bugün bir ilke daha imza attıkları için Büyükşehir Belediye başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum. Bilimde, sanayide, inovasyonda ilklerin şehri olan Kocaeli’de böyle bir hizmette de ilk olmak önemlidir. Bu şehre her zaman liderlik yakışır” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑