Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Muhtarlar başkanını seçemedi

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi’nin bugün gerçekleşen olağan üstü kongresinde yaşanan itirazlar sonucu başkan belirlenemedi

21 Haziran 2019 Saat: 06:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.423 kez okunmuştur

Muhtarlar başkanını seçemedi
Muhtarlar başkanını seçemedi

82 üyesi bulunan Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanlığı görevini uzun yıllardır sürdüren Vedat Yoldaş 31 Mart Mahalli Seçimlerinde AK Parti İzmit Belediye meclis üyesi olarak seçilmişti. Bu yüzden başkanlık görevini bırakmak zorunda kaldı. Derneğin olağanüstü kongresi dün Fuar içinde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede Tavşantepe Mahallesi Muhtarı İbrahim Efe, Kurtdere Muhtarı Mustafa Ersoy ve Tepeköy Mahallesi Muhtarı Celalettin İçöz başkan adayı olarak yarıştı. Seçim sonuçlarına göre 40 oy İbrahim Efe, 39 oy Mustafa Ersoy, 1 oy Celalettin İçöz aldı. Mustafa Ersoy, seçimin ardından itiraz etti. Mustafa Ersoy, İbrahim Efe’nin yönetimine 10 kişi yerine 11 kişi yazmasına itiraz etti. Henüz son karar alınmadı.

İTİRAZ SONUCU

Bu sebeple sonuç kongrede belli olmadı. Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi yarın Dernekler İl Müdürlüğüne gidecek. Burada itiraz değerlendirilecek. İbrahim Efe’nin başkan seçilmesinin önüne geçecek bir durum saptanırsa seçim tekrarı mı yapılacak yoksa başkanlık Mustafa Ersoy’a mı verilecek bilinmiyor.

MUHTARLARIMIZIN YANINDA OLDUK

Kongrenin Divan Başkanlığını İsmail Hakkı Yıldırım üstlendi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut Başkan Vedat Yoldaş, “10 yıldır dernek başkanlığı görevinde almış olduğumuz kararlar doğrultusunda her yıl çeşitli organizasyonlar yaparak muhtarlarımızın yanında olduk. Muhtarlarımızın birlik ve beraberliğine katkı sunduk. Azalarımızı ve muhtarlarımızın aileleriyle bir araya gelerek büyük bir aile olduğumuzu gösterdik. Merhum muhtarlarımızın ruhuna Kuran-ı kerim okuttuk. Derneğimizin aidatlarıyla oluşturduğumuz küçük bütçelerle kutlu doğum havasında pide ve ayran ikram ettik” diye konuştu

KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYIN

Yoldaş şu ifadelere yer verdi: “Görev süresince muhtarlarımızın iyi ve kötü yanlarında olduk. siyasilere ve bürokratlara ziyaretlerimizi tüm muhtarlarımızla birlikte yaptık. Gittiğimiz yerde muhtarların sorunları çözülür diye düşündük. Ne yaptıysak muhtarlarımız için yaptık. Ben sizden helallik istiyorum. Gönül ister ki tek adayla kongreye gideli olmadı. Ama kim seçilirse seçilsin o bizim başımızın tacıdır. Bu büyük aileyi kimseye böldürtmeyin. Derneğe ödeyeceğiz aidatlarla kimseye muhtaç olmayın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz birlikte güçlüyüz. Yine güçlü olacağız”

HİZMET ETMEK BİZİ ONURLANDIRIR

Başkan Adayı Celalettin İçöz yaptığı konuşmada, “Davası hizmet olana yorgunluk olmaz. Biz hizmet erleriyiz hem mahallemize hem de camiamıza hizmet etmek bizi onurlandırır. Hepinizi seviyorum” dedi. Başkan Adayı Mustafa Ersoy ise, “Genel kurulumuz hepimize hayırlı olsun. Bugüne kadar emek veren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın sorunlarını ve beklentilerini biliyorum.  Ortak düşüncemizin muhtarlarımızın birlikteliğini sağlanması için elimizden geleni yapacağız. Göreve geldiğimiz andan itibaren bütün sorunlarımızı çözmek için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Başkan Adayı İbrahim Efe ise şunları söyledi: “Derneğimiz kolay şartlarda kurulmadı. Çok şükür ki böyle bir dernek de bulunduğum için çok mutluyum. Vedat Yoldaş’a ayrıca teşekkür ediyorum derneği buralara getirdiği için. 3 adayda bu görevi yapabilecek düzeyde. Her kim seçilirse seçilsin bütünlüğümüz bozulmaması lazım.  Muhtarların gerekli itibarı görmesi lazım. Biz göreve geldiğimizde hiç kimseyi ayırt etmeden muhtar arkadaşlarımızın itibarını yükseltmek için elimizden geleni yapacağız.

Celalettin İçöz yönetimi

Celatettin İçöz, Müyesser Yılmaz, Mehmet Şahin, Ömer Uzun, Musa Temel, Behçet Yılmaz, Turgay Yılman, Mehmer Kurt.

Denetim kurulu

Burhan Duran, Turan Arslan, Nevzat Okumuş

Mustafa Ersoy yönetimi

Mustafaa Ersoy, Çetin Ersoy, Musa Temel, Hüdayim Yıldız, Nevzat Okumuş, İsmail Candan, Mustafa Karaboğa, Ümit Yılmaz, Burhan Duran, Ömer Uzun.

Denetim kurulu

Rahim Varol, Erhan Aydın, Özcan Okumuş.

Üst kurul delegeleri:

Yaşar Doğan, Behçet Yılmaz, Ahmet Arslan, Çetin Ersoy, Fikri Yıldız, Cengiz Demir, Yüksel Özcan.

İbrahim Efe yönetimi

İbrahim Efe, Ali Filiz, Bekir Boz, Beytullah Tekerli, yüksel Oğuz, Cihat Önen, Hüdaim Yıldız, Mehmet Kurt, Mustafa Karaboğa, Yaşar Tüzel

Denetim kurul:

İsmail Candan, Müyesser Yılmaz, Turgay Oruç.

Üst kurul delegeleri:

Oğuz Bayraktar, Yusuf Toy, Cengiz Demir, İlhan Demir, Emin Sarı, Yasin Duman, Yusuf Çevik, Hasan Efe, İsmail Candan, Sadettin ÜZmez

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑