Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Minik Öğrenciler Tarım İşçisinin Emeğine Tanıklık Ettiler

Kandıra Zafer İlkokulu anasınıfı öğrencileri tarımsal faaliyetlere tanıklık ederek üretimdeki emeği, yiyeceklerin tarladan sofraya kadarki yolculuğuna tanıklık ettiler.

30 Nisan 2024 Saat: 09:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 651 kez okunmuştur

Minik Öğrenciler Tarım İşçisinin Emeğine Tanıklık Ettiler
Minik Öğrenciler Tarım İşçisinin Emeğine Tanıklık Ettiler

Minik üreticiler bahçede ve küçük serada ekim yaptı. Yaşayarak çevresini ve yaşamı tanıma amacıyla yapılan eğitimler çerçevesinde İlçemiz Zafer İlkokulu anasınıfı öğrencileri öğretmen ve gönüllü velilerle birlikte, yakın çevre tarım alanlarını ziyaret etti. Yapılan tarımsal faaliyetleri inceleme fırsatı buldu. Ayrıca; öğrenciler bizzat tarımsal faaliyetlere katılım sağlayarak ekim ve dikim işlerine katılım sağladılar.

Minik öğrenciler, öğrenme becerisi kazanarak, hayat için vazgeçilmez olan gıdanın soframıza ve pazar tezgahlarına nasıl bir süreçten geçerek geldiğini öğrendiler. Üretimin ne kadar zor bir emek gerektiğine şahit olan minik öğrenciler, tarım işçisine saygı duymayı öğrendiler. Bu üretim süreci, daha önce pazar yeri ziyaretleri ile özleştirerek gıdanın topraktan sofralarımıza yolculuğuna tanıklık etmiş oldular.

Yaşamın içine girerek, sosyalleşme fırsatı bulan öğrenciler çevreyle etkileşime girip, özgüvenlerini arttırmasını da sağladılar. Uzman öğretmenler, bu tür etkinliklerin geleceğin büyükleri olan çocuklarımızın çok yönlü gelişimini önemli katkı sağladığını ifade ederek bu tarz etkinliklerin süreceğini ifade ettiler.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑