Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Minibüsçüler zam istiyor: “Bıçak kemiğe dayandı”

Peş peşe gelen akaryakıt zamları sonrası minibüsçüler zam istiyor. Dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade eden Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, “Kazandığımız tamamen mazota gidiyor, yetmiyor. Bıçak kemiğe dayandı” dedi

25 Mart 2022 Saat: 02:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.016 kez okunmuştur

Minibüsçüler zam istiyor: “Bıçak kemiğe dayandı”
Minibüsçüler zam istiyor: “Bıçak kemiğe dayandı”

Pandemi ve sonrasında akaryakıta peş peşe gelen zamların ardından zor günler geçiren minibüsçüler yeni bir çıkış yolu arıyor. Yeni yıla girerken yüzde 25 zam alan minibüs kooperatifleri mart ayı başında yüzde 50’lik yeni zam talebi ile UKOME’ye başvurdu. Yılbaşından bu yana 12 lira olan mazotun litresinin 23 lira noktasına geldiğine dikkat çeken minibüsçüler zam taleplerinin bir an önce onaylanmasını istiyor. Minibüsçüler eğer zam onaylanmazsa kontak kapatma tehlikesi ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekiyor.

SORUNLARI ANLATTILAR
Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi Üst Birliği Başkanı Mehmet Yaşar, S.S. 5 No'lu İzmit Şehir içi Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Niyazi Yağız, Körfez S.S 10 Nolu Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Bünyamin Koç ve S.S. 80 Nolu Birleşik Kartepe Minibüsçüler ve Servisçiler Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mahmut Aktaş gazetemizi ziyaret ederek zamlar nedeniyle yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

“GÜCÜMÜZ KALMADI”
Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Özmen’e bilgi veren oda, birlik ve kooperatif başkanları minibüsçü esnafının dayanma gücünün kalmadığına dikkat çekti. Niyazi Yağız, Şu an 100’e yakın esnafın mazot alamadığı için sefere çıkmadığını hatırlatarak, “Eğer yeni zamlar onaylanmazsa mücadele gücümüz de tamamen kalmayacak. Bir anda 2 bin 200 esnafın çok büyük bölümü kontak kapatacak” dedi.

“SADECE TEKERLEK DÖNECEK”
Oda Başkanı Mustafa Kurt ise aldıkları zamdan sonra akaryakıtın yüzde 100’e yakın zamlandığına dikkat çekerek, “Biz yüzde 50 zam istedik. Yani 4 lira 35 kuruş olan ücretlerin 6 lira 50 kuruş olmasını istiyoruz. Bu fiyat şu an Türkiye’nin birçok büyük şehrinde uygulanan fiyattır. Aslında bu zamlarla bile tam anlamıyla rahatlama söz konusu olmayacak ama tekeri döndürebilecek noktaya gelebileceğiz” dedi

“SEFERE ÇIKACAK ARAÇ OLMAYACAK”
Sözlerini sürdüren Kurt, “2 bin 200 toplu taşıma esnafı var ama buna rağmen yakında sefere çıkacak araç bulamayacağız. Önceden 2 yolcuyla 1 litre mazot alabiliyorduk şimdi 5 yolcuya mazot alabilecek hale geldik. Mazot alamadığı için aracını satmak isteyenler var ama orada bile sıkıntı var. Çünkü araba alan yok. İşletme giderleri karşılanmaz duruma geldi Kazandığımız tamamen mazota gidiyor, yetmiyor. Bıçak kemiğe dayandı” dedi.

“NEREYE GİDECEĞİNİ BİLMİYORUZ”
Birlik Başkanı Mehmet Yaşar da açıklamasında “Kademeli zam yapılsın talebimiz var. Kısa mesafenin ona göre ücretlendirilmesini istiyoruz. Akaryakıtın nereye gideceğini bilemiyoruz ama 4 lira 35 kuruşu yolcu taşıyoruz. Bugün tuvalet kullanıyorsunuz fiyat 3 TL ama biz 4 lira 35 kuruşa 33 kilometre yolcu taşıyoruz. Böyle devam edemez, sefere çıkacak araç, çalışacak adam bulunamayacak” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Bilirkisi 26.03.2022 11:27
Büyükşehir otobüsleri cogaltsın bunlardan kurtulmak lazım gözleri doymuyor
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑