Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Genel

Milyonları İlgilendiren Yasa Meclis’te Kabul Edildi

Paralı askerlik, yeni kimlik kartları, albaylara emeklilik teşviki ve maden işçilerinin ücretlerini düzenleyen kanunlar ve değişiklikler Meclis’te kabul edildi.

14 Ocak 2016 Saat: 10:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.379 kez okunmuştur

Milyonları İlgilendiren Yasa Meclis’te Kabul Edildi
Milyonları İlgilendiren Yasa Meclis’te Kabul Edildi
Paralı askerlik, yeni kimlik kartları, albaylara emeklilik teşviki ve maden işçilerinin ücretlerini düzenleyen kanunlar ve değişiklikler Meclis’te kabul edildi.

 

1000 EUROYA ASKERLİK

Meclis’te kabul edilen maddelere göre; yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle bulunan Türk vatandaşları, bin Euro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak.

KAYIP KİMLİK İÇİN 30 LİRA

Değerli Kağıtlar Kanunu'nda da yapılan değişiklikle; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 15'er lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 lira ödenecek. 31 Aralık 2016'ya kadar verilen nüfus cüzdanlarından 8 lira alınacak.

İSTEYEN ALBAYA EMEKLİLİK TEŞVİKİ

Kadrosuzluktan emeklilik hükümlerine tabi ve 30 Ağustos 2016 itibarıyla subaylıkta 28, 29 ve 30. hizmet yıllarını dolduran personel hakkındaki emeklilik talebine Yüksek Askeri Şura (YAŞ) tarafından karar verilecek. Emekliye ayrılmasına karar verilen albaylardan; 30 Ağustos 2016 itibarıyla subaylıkta 30. hizmet süresini tamamlayanlara emekliliğe esas aylık tutarının 5,5 katı 19 bin TL, 29. yılını tamamlayanlara 11 katı 38 bin TL, 28. yılını tamamlayanlara 16 katı 57 bin TL emekli ikramiyesi ödenecek. Emekli ikramiyesi ödenen bu kişiler, 30 Ağustos 2016 itibarıyla kadrosuzluktan emekliye sevk edilecek. Bu kişilerden, 30 Ağustos 2016 tarihi itibarıyla bir üst rütbeye terfi ettirilenler, talepleri halinde emekli olmayabilecek. Bu personel, aidatlarını her ay düzenli olarak ödemeleri kaydıyla, Ordu Yardımlaşma Kurumu üyeliklerini devam ettirebilecek.

MADEN İŞÇİSİNE İKİ ASGARİ ÜCRET

Yeraltı kömür sektöründe şahıslar adına üretim yapan işletmelerin maliyet artışları da karşılanacak. Linyit ve taş kömürü çıkaran özel hukuk tüzel kişilerinin ruhsat sahibi olarak işlettikleri yeraltı maden işletmelerinde, fazla çalışma ücreti, yıllık izinlerin artırılması, çalışma süresinin 37,5 saate düşürülmesi, çalışanların ücretinin 2 asgari ücretten az olamayacağı nedenleriyle oluşan maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin destek verilebilecek.

NÜFUS CÜZDANI "AİLE KİMLİK KARTI" OLDU

Tasarıyla, Nüfus Hizmetleri Kanununda yer alan "nüfus cüzdanı" ibareleri "kimlik kartı" şeklinde değiştiriliyor ve aile kütüklerinde yer alacak bilgilere "biyometrik veri" ilave ediliyor. Kayıtlar sadece elektronik ortamda tutulacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑