Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

MHP’li Şakacı, halkı kucaklamaya geliyor

Kandıra’da belediye başkan adayları tek tek netleşiyor. MHP, K

13 Ocak 2014 Saat: 13:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.198 kez okunmuştur

MHP’li Şakacı, halkı kucaklamaya geliyor
MHP’li Şakacı, halkı kucaklamaya geliyor
MHP Kandıra Belediye Başkan Adayı Ahmet Şakacı’yı ilçe parti binasında bir araya gelerek hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisi Kandıra Çalköy Köyü Ahmatlı Mahallesi’nden olmasına rağmen çok fazla görüşmesek de yakınen tanıdığımız bildiğimiz, ilçemizin önde gelen ailelerinden merhum Emrullah Şakacı’nın 4 evladından biri. KANDIRA, BU YÜZE HİÇ YABANCI DEĞİL Aslında Kandıra halkı Ahmet Şakacı’nın ikiz kardeşi merhum Mehmet Şakacı’yı MHP çalışmalarıyla tanımış ve sevmişti. 1999 depreminde tüm deprem şehitleri gibi Mehmet Şakacı’nın ölümü de Kandıra’yı üzmüştü. Ahmet Şakacı’nın, MHP Kandıra belediye başkan adayı olmasına Kandıra halkının çok yabancılık çekeceğine inanmıyorum. Çünkü halkımızın yıllar önce tanıdığı merhum Mehmet Şakacı’nın kopyası. Fiziksel kişiliğinin yanı sıra huylarının da birbirine benzemesi ve siyasi arenaya katılmasıyla mütevazi ve güler yüzüyle herkesin sevgi ve muhabbetini kazanması halkımızda bir heyecan oluşturdu. Kandıra halkının MHP’nin adayını kısa sürede tanıması işte bu gerekçelere bağlanıyor.
DUALARLA ANILMAK İSTİYOR Halkımız Şakacı’yı tanıdıkça çevresindeki topluluk her geçen gün çoğalarak büyüyor. Kısa zamanda Kandıra halkının gönlünde taht kuran Şakacı, şimdilerde MHP Kandıra belediye başkan adayı çalışmalarını ailesi ve ilçe yönetimi ile birlikte yürütüyor. Röportaj esnasında Şakacı, samimi duygularıyla Kandıra’nın köylerine yakışır bir idareci olacağını, gelecek nesile güzel miraslar bırakarak hep dualarla anılmayı arzuladığını belirtiyor. MHP Kandıra Belediye Başkan Adayı Ahmet Şakacı, adaylığı ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi; MHP Kandıra belediye başkanlığı için aday olmaya nasıl karar verdiniz? Kocaeli ve Kandıra MHP’ye gönül vermiş, idarecilerimizin birbirine güvenmesi ve Kandıra belediye başkan adayı için bizi ön plana çıkarması şahsımı onurlandırmıştır. MHP olarak en güzel bir şekilde saygıda mecburiyet anlayışıyla bu görevi yerine getireceğime inandığımdan partimin bu onurlu görevine talip oldum. Nasıl bir idareci olacaksınız? Yaşantım boyunca ilçemden ve köyümden hiç kopmadım. Halkımla iç içe iyi ve kötü gününde beraber oldum. Kandıra’ya adını yazdıran çok değerli büyüklerimize de her zaman aynı samimi duygularla ilçemizin kalkınması için birlik ve beraberlik içerinde olacağız. Kandıra’yı Kandıralılarla birlikte yönetmek, halkla kavga eden değil barışık, her fikre saygı gösteren tüm partilerin önerilerine açık olan bir idare yöntemiyle Kandıra’yı yönetmek istiyorum.
Kandıra’nın kalkınması için çalışmalarınız ne yönde olacak? Kocaeli gibi sanayi kentinin en geri kalmış ilçesi ve en çok göç veren ilçe olması bizi Kandıralı olarak derinden üzmektedir. Kandıra’nın kalkınması ve göçü önlemek için sözle değil icraatlarımızla geliştirmek ve işsizliği ortadan kaldırmak için tüm kurumları kapılarını aşındıracağız. Bizim MHP olarak belediyecilik anlayışımız MHP’li değilsen bizden değilsin anlayışı olmayacak. MHP’liyiz diye iktidardan ilçemizin kalkınması için birlik ve beraberlik içerisinde MHP’nin belediye başkanı değil, halkın belediye başkanı olarak halka hizmet vereceğiz. Bu hizmetin devamı için iktidarın ilçe başkanı ve yönetimi ile Büyükşehir’deki başkan ve yönetimiyle kol kola birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Başkan olduğunuzda halk sizi istediği zaman ziyaret edebilecek mi? Ben belediye başkanı olduğumda ilk önce rozetimi partide bırakarak belediye başkan koltuğuna oturacağım. Tüm halkıma eşit bir şekilde emrinde hizmet etmek için var gücümle çalışacağım. Makam kapımız hiçbir şekilde kapanmayacak. Belediye başkanlığı makam keyfi sürmek, bu unvanla halkı hakir görmek değildir. Burası halkımızın sorunlarını çözen istek ve taleplerine cevap veren, güler yüzle karşılanan bir makam olacak. Belediye faaliyetlerine sansür uygulayacak mısınız? Belediye başkanlığına talip olmamın tek gayesinin hizmet etmek olduğunu bir kere daha vurgularken, belediye başkanlık maaşımı kesinlikle almayacağım ve mal varlığımı da halkıma açıklayarak tüm vatandaşların düşüncelerinde hiçbir şüphe bırakmadan, şeffaf idareciliğimizle halka duyuracağım. Belediye başkanlığı dönemindeki çalışmalarımızı halkımızdan gizlemek yerine şeffaf bir şekilde her ay belediyenin gelir ve giderlerini basın yoluyla halkımı bilgilendireceğim. Kanunları kişiler üzerinde değil olması gerektiği gibi yapacağız.
Köylere bakışınız ne yönde? Kandıra köylerinin ilk kez belediye başkanı seçmesi ve belediyeden olan beklentileri tabi ki bizlerin biraz daha hassas ve anlayış içerisinde yaklaşmamızı gerektirecek. Halkımızın hak ve hukukunu korumak için devletimizin kanun ve kuralları doğrultusunda halkımıza hizmet edeceğim. Kesinlikle kendimize yakın gördüğümüz kişilere özel hizmet sunma gibi bir anlayış içerisinde olmayacağım. Biz MHP olarak değil Kandıra Belediyesi olarak merkez ve tüm köyleri bir bütün sayarak eşit hizmet vereceğiz. Kul hakkını gözeten düşünceler doğrultusunda ihtiyaç duyulduğu alanlara eş değerli hizmetlerimiz devam edecek. Kandıra’nın doğal zenginliklerini ne tür değerlendirmeyi düşünüyorsunuz? Kandıra geniş bir coğrafya içerisinde zengin bir iklime sahip gözde ilçelerden biri. Kandıra’dan çıktıktan sonra ilçemizin değeri daha çok anlaşılıyor. Kandıra’nın toprak zenginliği, orman zenginliği, plajlarımızla bütünleşen mükemmel bir ilçe. Turizmin yanında balık çiftlikleri, su sporları, av turizmi, sahillerimiz kalkındırmak için yatırımcılara öncülük yaparak ilçemize yatırım yapmalarını sağlamak. Kandıra merkez için neler düşünüyorsunuz? Kandıra’nın gelişmesi için fiziki güzelliğinden başlaması gerekiyor. Öncelikle ilçemizin cadde ve sokaklarının mükemmel bir görüntüye kavuşması lazım. Bunun yanında halkımızın eğlenebileceği, ailesiyle stres atabileceği, spor ve sosyal aktiviteleri yaşayacakları alanlar belediyemiz tarafından tahsis edilmesi gerek. Bunun yanı sıra Kandıra esnafının kalkınması için fakülteleri Kandıra’ya getirerek bir kampus içerisinde çok sayıda öğrencinin ilçemizde eğitim sağlaması ve Kandıra ekonomisine katkı sunmak için kampusun yapımını belediye olarak üstleneceğiz.
Mevcut belediye başkanının emekli astsubay olması size zarar verir mi? Astsubay olmamın bazı seçmenleri tedirgin ettiğini duyuyorum. Onun gerekçesi mevcut belediye başkanının çok kötü idarecilik yaptığını ve bunu astsubay olmasına bağlamaları beni derinden üzmüştür. Böyle onurlu ve şerefli mesleğimizi bir kişi yıpratıp çöpe atamaz. Bu sadece o kişilerin kişiliklerine bağlıdır. Biz halkımızı asker olarak değil, halkımızın emrinde bir hizmetkâr olarak idarecilik yapacağız. İnancımız, kişiliğimiz bizleri halkımızın önünde başını eğen değil, dik tutup halkının hakkını inançları doğrultusunda yaşayıp yönetmektir. Emanet her zaman saygıyla korunmalı. Günü ve zamanı geldiğinde helalleşerek onurumuzla toplumun içinde huzurla yaşayan geçmişimizden onurla söz ettiren bir idareci anlayışıyla Kandıra Belediyesi’ne talibiz. Son olarak söylemek istediğiniz var mı? Ben MHP adayı olsam da her partinin belediye başkan adayıyım. Tüm halkımdan oy istiyorum. Halkımı bu seçim sürecinde ailem ve teşkilatımla birlikte tek tek ziyaret edeceğim. Bu görevi bana layık görürlerse Allah’ın izniyle halkımın bu güvenini Allah’ın emri doğrultusunda, inançlarımız gereğince, en güzel bir şekilde, birlik ve bütünlük içerisinde, İslam ahlakı ve şuuruyla eşit bir şekilde yürüteceğim.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑