Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Marşlar ve şiirler eşliğinde 100. yıl kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılında kent coşkuyu yaşıyor. Sabah saatlerinde başlayan kutlama programları Kocaeli Valiliği Tören Alanı'nda düzenlenen programla devam etti. Programda şiirler okundu, marşlar seslendirildi ve halk oyunları sergilen

31 Ağustos 2022 Saat: 10:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 691 kez okunmuştur

Marşlar ve şiirler eşliğinde 100. yıl kutlandı
Marşlar ve şiirler eşliğinde 100. yıl kutlandı

Kocaeli Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılına yakışır bir kutlama programını geride bıraktı. İlk durağın Kültür Tepesi olduğu kutlama programları Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunda kent protokolünde yer alan bir çok isim yerini alırken saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi. Kültür Tepesi'nde yapılan program sonrası Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve protokol üyeleri Kocaeli Valiliği'nde bir araya geldiler. Burada bayram nedeniyle tebrik kabul töreni gerçekleştirilirken Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Deniz Eğitim ve Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tebrikleri kabul etti. Tebrik kabul töreni sonrası üç isim Kocaeli Valiliği ile Milli İrade Meydanı arasında yer alan Valilik Tören Alanı'na teşrif ettiler. Tören alanına askeri araçla gelen Vali Yavuz, Garnizon Komutanı Turan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tören alayını ve vatandaşları selamladı.

CHP VE HÜRRİYET YİNE KATILMADI
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, Kocaeli Valiliği Tören Alanı'nda gerçekleşen programına kentin önde gelen bir çok ismi ve vatandaşlar katılım sağlarken İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP'den isimler törene katılmadı, bunun yanı sıra İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve yönetimden isimler tebrik töreninde yerlerini aldılar. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ev sahipliğindeki kutlama törenine AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, İlyas Şeker, Deniz Eğitim ve Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, İl Müftüsü Sinan Cihan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, TCDD Gar Müdürü Hüseyin Doğan, BBP İl Başkanı Kaan Şengil, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Arslan katılım sağladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI SESLENDİRİLDİ
Kutlama programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajında seslendirildi. Mesajda şu ifadeler yer aldı; "Büyük Zafer’in 100. yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Milletimizin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ki kardeşlerimizin ve dünyanın dört bir yanında hayatlarını idame ettiren tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum. Bayram sevincimizi paylaşan tüm dostlarımıza şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922’de kesin ve tartışmasız bir zaferle neticelendirmiştir. Büyük Zafer ile birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir. Ağustos, esaret ve hürriyet arasında bir tercihe zorlandığında Türk milletinin neleri başarabileceğinin, nelerden vazgeçebileceğinin en açık ispatı olmuştur. Milletimiz, düşman boyunduruğu altında bir gün bile kalmaktansa ölümü öldüren bir cesaretle şehadete yürümüş, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. olarak 15 Temmuz gecesi yaşananlar, Büyük Taarruz’a ilham veren sarsılmaz iradenin kalplerde halen canlı olduğunu tekrar göstermiştir. Türkiye, mazisinden aldığı güçle, aydınlık ve müreffeh geleceğini inşa etme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Tüm insanlığı derinden sarsan koronavirüs salgınını başarıyla yöneten ülkemiz, küresel ekonomik krizi de fırsata çeviren adımlar atmaktadır. Artan üretim kapasitesi, her ay rekorlar kıran ihracatı, savunma sanayinde hayata geçirdiği projeleri ve bölgesel sorunların çözümünde üstlendiği sorumluluklarla Türkiye, yeni dünya sisteminde hak ettiği yeri almaktadır. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlayacağımız 2023, inşallah büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyorum. Vatanımız uğruna bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."

GURURUNU YAŞIYORUZ
Törende Deniz Yarbay Ünal Özkan günün anlam ve önemine ilişkin konuştu. Özkan konuşmasında "Bugün 30 Ağustos Zaferi'nin gururunu yaşıyoruz. Bu zafer yüce Türk ulusunun tükendiği dediği anda ayağa kalkışının ve kenetlenişinin ortaya koyduğu bir zaferdir. 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşi sonucunda destan yazılmıştır. 30 Ağustos 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün liderlik ettiği mücadelede sonucunda düşman topraklardan çıkarılmış yanda esir düşmüştür. 30 Ağustos Zaferi'ni bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve bugüne kadar şehit olmuş olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet dilerken gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

MARŞLAR, ŞİİRLER OKUNDU, OYUNLAR SERGİLENDİ
Kocaeli Valiliğince organize edilen törende Cahit Elginkan Anadolu Lisesi öğrencileri Bilgesu Baytur ile Hamza Yahya Topaktaş günün anlamına ilişkin şiirlerini okudu. Şiirlerin okunduğu programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi ve Mehteran Takımı da çaldıkları marşlarla alanda yer alan katılımcıları coşturdular. Programda halk oyunları grubu da sahne aldı, Türkiye'nin farklı coğrafyalardan halk oyunları sergiledi. Sıcak hava şartlarına rağmen başarılı bir şekilde performanslarını sergileyen halk oyunları ekibi tebrikleri topladı. Tören sonunda askerler, il emniyet müdürlüğe ekipleri, il jandarma ekipleri, atlı birlikler,, il emniyet müdürünün araçları araçları ve askeri araçlar geçit töreninde sahne aldı. Programda 3 askeri helikopter de alandaki katılımcıları selamladı. Kutlama programı sonunda Vali Seddar Yavuz çocuklara oyuncak ve oyuncak dağıtırken, bir de fotoğraf çektirdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑