Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Marketten “koltuk takımı” alma dönemi bitiyor

Zincir marketlerin satış politikalarına yönelik hazırlanan yeni yasa tasarısı kanunlaşırsa, artık bu marketlerde mobilya, elektronik alet, cep telefonu hatta sigara bile satılamayacak. İstedikleri sokağa da gelişi güzel şube açamayacak

15 Şubat 2021 Saat: 18:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.611 kez okunmuştur

Marketten “koltuk takımı” alma dönemi bitiyor
Marketten “koltuk takımı” alma dönemi bitiyor

Ticaret Bakanlığı, Zincir marketlerle ilgili yeni düzenlemesini tamamladı. Yeni düzenlemeyle zincir marketlere bazı sınırlandırmalar getirilecek. Bin 500 metrekarenin altındaki zincir marketlerde, mobilya ve elektronik eşya ile sigara türü ürünler satılamayacak. Zincir marketler Pazar günleri 11.00’dan önce mağazasını açamayacak. Taslak önümüzdeki günlerde meclise sunulacak.

KAPSAMI BİRAZ DAHA GENİŞLETİLMELİ
Kocaeli Esnaf Odası Başkanı Kadir Durmuş, Ticaret Bakanlığının taslağının genişletilerek meclise sunulmasını istedi. “Bu marketlerin açılış ve kapanış saatlerinin yeniden gözden geçirilmesini isteyen Durmuş, “Pazar günleri bu marketler tamamen kapalı olsa çok daha iyi olurdu. Bu güne kadar esnafa en büyük zararı zincir marketler vermişti.

MANTAR GİBİ BİTTİLER
Bir mahallede 5-6 markete rastlamak mümkündü. Yeni düzenlemeyle bunlara izin verilmeyecek ancak bu güne kadar açanlara da bir şey denmeyecek. Geriye dönük olarak ta sayısı fazla olan mahalle arası zincir marketlerin sayısının azaltılması gerekiyor. Zücaciyeden elektronik eşyaya her şeyi satan bu marketler, aldıkları ürünleri çok sayıda aldıkları için ciddi indirimlerle mal alabiliyorlar. Haliyle bu indirimleri yerel esnaf alamıyor” dedi.

BAKKALLAR DAYANAMIYOR
Kadir Durmuş; “Önceden toplu mal alıp ucuza satan zincir marketler, şimdi toplu da alsa satış fiyatları yüksek. Hemen her sokakta olan bu marketler yüzünden bakkallar bitmiş durumda. Maşukiye gibi küçük bir yerde bile iki bakkalımız vardı, ikisi de dayanamayıp kapattı. Bu marketlerde kredi kartı ya da peşin parayla alışveriş yapılıyor bakkallarda ise defter hesabı tutuluyor. Bakkal defterleri de bu pandemi döneminde iyice kabarmış durumda” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑