Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

MARKA’dan 27 kuruma 2,5 milyonluk destek

Kalkınma ajansının 2010 yılında başlattığı Teknik Destekleme Programı’ndan, ocak-şubat döneminde 27 kurum yararlanacak. Projeler için toplam 2.5 milyon liralık bütçe ayrıldı.

5 Nisan 2022 Saat: 09:21
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 940 kez okunmuştur

MARKA’dan 27 kuruma 2,5 milyonluk destek
MARKA’dan 27 kuruma 2,5 milyonluk destek

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA) kurulduğu günden bu yana kurumların hizmet kalitesini artırmak amacı ile bölgesel kalkınmaya katkı veren projelere destek vermeye devam ediyor. Pandemi nedeniyle ara verilen Teknik Destekleme Programı, ocak-şubat dönemi ile yeniden başladı. İki aylık dönem için başvuran 34 kurumdan, 6’sı Kocaeli’de olmak üzere toplam 27 kurum destek almaya hak kazandı. Söz konusu kurumlarla MARKA’da düzenlenen törenle desteklemeleri imzalandı.

2.5 MİLYONLUK BÜTÇE
MARKA tarafından 2010 yılından bu yana toplam 11 Teknik Destekleme Programı yapıldı. Bugüne kadar 7 milyon 790 bin liralık bir yardımda bulunan MARKA, 12 yılda toplam 722 projeyi destekledi. 2022 Ocak-Şubat dönemi kapsamında 34 kurum başvuru yaptı. Bu başvurular tek tek değerlendirildi. Bölgenin insan kaynağı, kurumsal kapasite, üretim ve hizmet kalitesi ile dezavantajlı grupların yaşam kalitelerini iyileştirmeye yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti talebinde bulunan 27 proje, yapılan teknik ve mali değerlendirme sonucunda başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Projelerin 6’sı Kocaeli’den.

PROJE KÜLTÜRÜ OLUŞTU
İmza töreninden önce konuşan MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, destekleme yapılan projelerle ilgili bilgi verdi. MARKA’nın, destekleme projesi ile birlikte kamu kurumlarında yeni bir kültür ortaya çıkardığını belirten Çöpoğlu, “Kalkınma ajansı bir proje geliştirme kültürü oluşturdu. Proje yazan arkadaşlarımızla bir araya gelerek MARKA’nın bölgesinin proje geliştirme ekipleri tanışıyor. Bu ekiplerin gelişmesini istiyoruz.

DAHA FAZLA PROJE OLMALI
Avrupa Birliği, MARKA ve Bakanlıkların çağrılarına karşılık proje geliştirmelerini istiyoruz. Proje geliştirme eğitimlerimiz devam ediyor. Hangi il proje geliştirirse oraya gidip eğitim veriyoruz. Ekip sayısı arttıkça başvuran proje sayısı ve kalitesi artıyor. Bugün ocak ve şubat ayı proje desteklemeleri imzalarını atacağız. İki ayda bir destekleme taleplerini topluyor ve ilan ediyoruz. 120 bin lira destek veriyoruz. Toplam 34 başvuru vardı. Bunların 27’si başarılı bulundu” dedi.

DESTEKLEME YAPILAN KOCAELİ PROJELERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğiticilerin Eğitimi; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Kocaeli İli Sağlık ve Spor Turizmi Strateji Raporu Hazırlanması; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Geleceğimiz Çocuklarımız İçin Organik Tarım; GOSB Teknopark A.Ş’nin Sanayide Yalın Üretim ve Dijital Dönüşüm Süreçlerine Uyum Programı; TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü’nün Sanayinin Dijital Dönüşümü Portalı ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Oyun Terapisi Eğitimi projeleri, MARKA’dan destek alan projeler oldu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑