Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Mahir Ünal Görevden Affını Talep Etti: Özlem Zengin Yeni Grup Başkanvekili Oldu

"Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" açıklamasıyla tartışmaların odağında olan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, görevinden affını istediğini açıkladı...

1 Kasım 2022 Saat: 11:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 939 kez okunmuştur

Mahir Ünal Görevden Affını Talep Etti: Özlem Zengin Yeni Grup Başkanvekili Oldu
Mahir Ünal Görevden Affını Talep Etti: Özlem Zengin Yeni Grup Başkanvekili Oldu

Twitter'dan açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, "Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim" dedi.

Ünal mesajında, " Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim" ifadesine de yer verdi.

Eleştirilere yanıt vermek için dün yazılı bir açıklama yapan Ünal, "Ses bayrağım Türkçe ile gurur duyuyorum. kendimi Cumhuriyetin fikri hü irfanı hür bir evladı olarak görüyorum" demişti.

Mahir Ünal'dan boşalan Grup Başkanvekilliği görevine de Özlem Zengin getirildi.

ÖZLEM ZENGİN KİMDİR?

9 Eylül 1969 Tokat doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Tokat’ta, liseyi İzmir’de tamamladı. Matematik Mühendisliği okumak niyetinde olan Zengin, daha sonra hukukun, rakamlar yerine kelimelerle kodlanmış bir matematik işlemi olduğuna kanaat getirerek hukuk fakültesini tercih etti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında bir hukuk ve aktüalite dergisi olan Teklif’te yazdı. Mezuniyetinden sonra bir süre ABD’de yaşadı, döndükten sonra bir yıl öğretmenlik yaptı.

Akabinde 1998 – 2001 yılları arasında Kanal 7’deki ‘Hayatın İçinden’ adlı programda yapımcı ve sunucu olarak çalıştı. 2001 yılında yakın arkadaşlarıyla İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi İKAMER’i kurdu. 2003 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

2005’den itibaren il başkan yardımcısı olarak tanıtım ve medya başkanlığı görevini üstlendi. 2011 yılına kadar devam eden bu süreçte fasılasız üç dönem il yönetim kurulu üyeliği yaptı. Yıllar sonra yüksek lisans yapmak için akademik hayata tekrar döndü. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Din Sosyolojisi alanında ‘Yüksek Yargı Kararları Işığında Din ve Laiklik Algısındaki Sosyolojik Değişim’ konulu tez çalışması ile yüksek lisans derecesi aldı.

Aynı dönemde Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 12 Mayıs 2012’de, Üçüncü Olağan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi’nde AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi ve 14 Mart 2015 tarihine kadar bu görevini sürdürdü. Beyaz El Dayanışma Derneği Kurucu Üyesi, Kadın ve Demokrasi Derneği “KADEM” Kurucu Üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi’dir.

7 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi. İyi derecede İngilizce bilen Özlem Zengin, 3 çocuk annesidir.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑