Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Lokantacılar zam yaptı

Kocaeli Lokantacılar Odası artan maliyetlerden kaynaklı fiyatlarına dair zam talebinde bulundu. Başkan Haftacı, “ 2022 ortasında yeni tarife hazırlığı yapmıştık ama onu ertelemek durumunda kaldık ve 11 ay sonra zamlı tarifeye geçiş yaptık”

1 Aralık 2022 Saat: 08:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.359 kez okunmuştur

Lokantacılar zam yaptı
Lokantacılar zam yaptı

Türkiye genelinde artan enflasyon ve maliyetlerden kaynaklı Kocaeli genelindeki lokanta işletmecileri fiyatlarında artış yapmak istediklerini belirtti. Yaşanan bu durumun ardından Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Haftacı, artan girdi maliyetleri karşısında zam talebinde bulunacaklarını açıkladı.

“11 AY ZAM YAPMADIK”
Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Haftacı açıklamasında bu dönem 11 ay zammı geciktirdiklerini ifade ederek, “Geçtiğimiz günlerde yeni bir zam tarifesi hazırladık e tarifemizi Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na sunduk onlarda toplantı yapacaklarını belirtti ve toplantıda zam talebimiz kabul edildi. Biz normal şartlarda 2022 ortasında yeni tarife hazırlığı yapmıştık ama onu ertelemek durumunda kalmıştık. Vatandaşımızın da zor durumda olduğunun farkındayız bu anlamda onlara da elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz.

“6 AYLIK SÜREÇ İZİN ZAM ORANIMIZ BELLİ OLDU”
Zam tarafımız Valilik tarafından da onaylandı. Neredeyse 11 aydır zam yapmıyoruz biz ve ardımızda gelmiş olan önümüzde de yeni gelecek olan zamlar var. Yılbaşından sonra beklenen zam furyası öncesinde zammı gerçekleştirmek istedik. Biz zam yaparken 6 aylık süreci düşünerek zam yapıyoruz ilk etapta. Vatandaşımızı sonradan daha büyük bir zamla karşı karşıya bırakmamak için şimdiden zam yaptık.

“RAKAMLAR VATANDAŞLARI KORKUTUYOR”
Bu süreçte kiralar, elektrik, su, doğalgaz SGK gibi masraflar ciddi oranda arttı. Bunları da göz önünde bulundurmak durumundaydık. En küçük lokantalarımızda bile 3-4 personel SGK’lı çalışıyor. Rakamlar vatandaşları korkutuyor ama 80 TL’ye aldığımız kıyma bugün 160 TL oldu ya da 80 gram döner için bu kadar para verilir mi diyorlar da o döner pişerken yanan elektrikten, doğalgazdan kimse bahsetmiyor. Elimizden geldiği kadar makul fiyatlarda zam yapmaya çalıştık. Umuyoruz ki vatandaşlarımızda memnun kalır” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑