Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Lastikte görüşme tarihleri belli oldu

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa ve Prometeon’da 10 Şubat’ta, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında ise 18 Şubat’ta ilk sözleşme görüşmeleri yapılacak. 6 bin 500 işçiyi ilgilendiren sözleşmede sendika yüzde 50 zam istedi.

5 Şubat 2022 Saat: 01:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.446 kez okunmuştur

Lastikte görüşme tarihleri belli oldu
Lastikte görüşme tarihleri belli oldu

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Prometeon, Brisa, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan toplam 6 bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlıyor. Pirelli, Premeteon ve Brisa ile 10 Şubat’ta, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikaları ile 18 Şubat’ta ilk görüşmeler yapılacak. Lastik-İş, 4 fabrika için hazırladığı taslakta işçilerin ücretlerine yüzde 50 oranında zam istedi.

YÜZDE 50 ZAM İSTEDİ
Lastik-İş Sendikası. işverene verdiği taslakta ücrette ilk 6 ay yüzde 50, ikinci 6 ay enflasyon artı saat ücretine 4.45 lira (1000 lira) üçüncü 6 ay enflasyon artı saat ücretine 5.56 lira (1250), dördüncü 6 ay enflasyon artı saat ücretine 6.67 (1500 lira) zam istendi. Destek işçisine birinci 6 ay ücret 5 bin 2 liraya yükseltildikten sonra yüzde 50, ikinci grup ücret 5 bin 600 lira yükseltildikten sonra yüzde 50, üçüncü grup işçilerin ücreti 6 bin liraya yükseltildikten sonra yüzde 50 zam istendi.

GOODYEAR İLE AYRI
Lastik-İş Sendikası tarafından Pirelli, Brisa ve Prometeon ile aynı masada toplu iş sözleşmesine davet edilen Goodyear, bu dönem de masaya gelmedi. 3 büyük fabrikadan ayrı olarak masaya oturacak Goodyear sözleşmesinin de diğer sözleşmelerden farklı olmayacağını belirten Lastik-İş Sendikası, tüm işçilerin daha önceki yıllarda olduğu gibi aynı sözleşme ve aynı haklara sahip olacağını kaydetti.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑