Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Lastikte anlaşma tamam. İlk 6 ay için yüzde 40 zam

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Prometeon ve Brisa fabrikalarında çalışan 5 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi masada bitirildi. İşverenin verdiği yüzde 40 oranındaki teklif sendika tarafından fabrika önlerinde işçiye sunuldu

16 Nisan 2022 Saat: 06:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.532 kez okunmuştur

Lastikte anlaşma tamam. İlk 6 ay için yüzde 40 zam
Lastikte anlaşma tamam. İlk 6 ay için yüzde 40 zam

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Prometeon ve Brisa fabrikalarında çalışan 5 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin sekizinci görüşmede anlaşma sağlandı. Goodyear ile Salı günü yapılan sözleşme ile aynı olan 3 fabrikanın sözleşmesinde işçilere yüzde 40 oranında zam yapıldı. Sözleşme imzalanmadan Genel Başkan Alaaddin Sarı, Pirelli ve Prometeon işçilerine ve Brisa işçilerine verilen zammı onaylattı. İşçilerin büyük coşku ila kabul ettiği yeni sözleşmeleri fabrikalar önünde yapılan açıklamanın ardından imzalandı.

İŞVEREN VE SENDİKA EKSİKSİZ KATILDI
Tryp By Wyndham otelde yapılan son oturuma Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, genel merkez, Kocaeli Şube Yöneticileri ve iş yeri temsilcileri katıldı. İşveren adına ise 3 fabrikanın temsilcileri katıldı. İşvenler adına ise Brisa İ.K. Direktörü Nilgün Özkan, Çalışma İlişkileri Müdürü Murat Şahin, Prometeon İ.K. Direktörü Nil Himmetoğlu, İ.K. Müdürü Okan Vural, İ.K. Ayça İnantekin, Pirelli İ.K. Direktörü Francesca Ballabene, Hukuk Direktörü Cemile Onat, İ.K. ve Endüstri İlişkileri Müdürü Hakan Bahtiyar katıldı. Görüşmenin ardından taraflar işverenin yüzde 40 teklifi üzerinde mutabakata vardı. Ancak sendika işçiye verilen teklifi sunmadan imza atmadı.

BU ZAFER İŞÇİLERİN
Pirelli fabrikasının servis girişinde toplanan işçiler alana gelen Genel Başkan Alaaddin Sarı ve yönetim kurulu üyelerini meşalelerle karşıladı. Alkış ve sloganlarla kürsüye çıkan Sarı, anlaşma ile ilgili detayları işçilere verdi. Sarı, “Bu zafer siz işçilerindir. 1 Ocak’ta başlaması gereken sözleşmeyi biraz geciktirdik. Çünkü asgari ücretin ne olacağını görmek istedik. Bizden önce sözleşme hazırlayan diğer sendikacı arkadaşlarımız verdikleri teklifleri revize etmek zorunda kaldılar. Bizim sözleşme dönemimizde 6 aylık enflasyon yüzde 25 iken biz sözleşmemize yüzde 50 yazdık. TÜİK’in yazdığı enflasyon değerleri piyasayı karşılamıyor dediğimiz için yüzde 50 istedik.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑