Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Ekonomi

Kuzey Marmara Otoyolu’nda sona yaklaşılıyor

4 şeritli tünelleriyle dünyada bir ilk olan Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yerinde inceledi

11 Temmuz 2018 Saat: 19:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.784 kez okunmuştur

Kuzey Marmara Otoyolu’nda sona yaklaşılıyor
Kuzey Marmara Otoyolu’nda sona yaklaşılıyor

Avrupa ve Anadolu’yu birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devamı olan Kuzey Marmara Otoyolu inşaatının çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bittiğinde İstanbul-Kocaeli ve Sakarya trafiğini oldukça rahatlatması beklenen otoyol çalışmalarında gelinen son noktayı öğrenmek için Dilovası şantiyesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü Halil İbrahim Akgündüz’den brifing aldı.

 img_5619.jpg

TOPLAMDA 430 KİLOMETRE

Yaklaşık yarım saat süren sunumdan sonra neredeyse bir ayağı 155 metre olan 7’nci viyadükte devam eden inşaatı yerinde inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, bu yılın sonunda inşaatı tamamlanan kısımların, 2019 yılının sonunda ise otoyolun tamamının kullanıma açılacağının müjdesini verdi. Toplam uzunluğu 430 kilometre olan yol tamamlandıktan sonra D-100 ve Tem Otoyolu’nun yükünü alacak.

 Kuzey Marmara Otoyolu’nda sona yaklaşılıyor ile ilgili görsel sonucu

KOCAELİ’NİN GURURU OLACAK

Çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu şunları söyledi: “Bulunduğumuz nokta Kuzey Marmara Otoyolu Liman bağlantısı. Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli açısından çok önemli. İstanbul'a geçişler noktasında hafta sonları ve bayram tatillerinde kent olarak trafik problem yaşıyoruz. Bu problemin hallolması için bu proje çok gerekliydi. 2018'in sonunda önemli bir bölümü bitecek ve hizmete açılacak. 2019 sonunda ise yolun tamamı bitecek. Burası Kocaeli'nin gururu olacak.

 img_5651.jpg

BÖLGEMİZİN GURURU

Şehir içindeki trafik sıkıntısı bitecek. Bu projenin varlığı Türkiye'nin kalkınması ve gelişimi için çok önemli. Bölgemizin gururu olan bir eser tamamlanmış olacak. Mühendislik harikası olacak. Türkiye'de ve Dünyada 4 şeritli tüneller ilk defa burada uygulanıyor. Türkiye zenginleştikçe ulaşım rahatlayacak. Neredeyse 4 kilometre bile olmayan Bolu Tüneli’nin yapımı 16 yıl sürdü. Sürdü ama onda da yanlışlıklar yaptılar. Biz böylesi eşi benzeri olmayan devasa bir projeyi belirtilen süreden daha kısa bir zamanda bitireceğiz.”

 img_5627.jpg

AVRUPA AYAĞINA 172 KM’LİK YOL

Projenin Avrupa ayağında 172 kilometrelik yol yapılırken, Anadolu kesiminde ise 258 kilometre yol inşa edilecek. Avrupa kesiminde 14 adet kavşak yapılacak, Anadolu kesiminde ise 29 adet kavşak bulunacak. Silivri’den otobana girecek sürücüler, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü geçtikten sonra, Akyazı’dan TEM otoyoluna bağlanacak. Projenin toplamında, 8 tünel, 24 viyadük, 62 köprü, 78 alt geçit, 47 üst geçit, 200 menfez bulunacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑