Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Kürşat Yılmaz Tahliye Oldu Kandıra'daki Evinde Mehter Takımı İle Karşılandı

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürşat Yılmaz, tahliye oldu.

31 Ekim 2021 Saat: 10:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.042 kez okunmuştur

Kürşat Yılmaz Tahliye Oldu Kandıradaki Evinde Mehter Takımı İle Karşılandı
Kürşat Yılmaz Tahliye Oldu Kandıra'daki Evinde Mehter Takımı İle Karşılandı

Kürşat Yılmaz, suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle 2005 yılında cezaevine gönderilmişti. İlk yargılamasında 66 yıla mahkum edilen Yılmaz’ın cezası, haziran ayında sonuçlanan tekrar yargılama sürecinde 31 yıla indirilmişti. 16 yıldır cezaevinde bulunan Yılmaz, ekim sonu itibariyle denetimli serbestlik hakkından yararlanma hakkına kavuştu ve gece saat 1 civarında tahliye oldu.

Kürşat Yılmaz’ın avukatı Hasan Özay yaptığı açıklamada müvekkilinin durumu hakkında bilgi vermiş, şunları söylemişti: “Biz aldığı cezaların da haksız olduğunu düşünüyoruz. Çünkü müvekkilimiz 2005 yılından bu yana FETÖ ile açık bir mücadele vermekte. Zaten bu mücadeleden dolayı tutuklanmış, gerek İstanbul’daki mahkeme gerekse Yargıtay’da FETÖ’nün ağır bastığı dönemlerde maalesef aleyhine hükümler verilmişti.

Bu kararlara karşı başlattığımız mücadele ancak 2021 yılında sonuçlandı ve bugün de tahliye oldu. Kendisi vatana millete bağlı bir insandır. Her ne kadar FETÖ kumpasından dolayı tutuklu kalmış ise de hiçbir şekilde vatanına, milletine, devletine karşı en ufak bir kırgınlığı yoktur. Vatanını, milletini, devletini sevmektedir ve bağlıdır.”

Giresun doğumlu olan 61 yaşındaki Kürşat Yılmaz, 10 yaşından itibaren ailesiyle birlikte Kandıra Çamkonak köyüne yerleşmişti. Babası vefat eden Kürşat Yılmaz gece yarısı cezaevinden çıkar çıkmaz annesinin ve evinin bulunduğu Çamkonak köyüne gitti. İlk olarak annesinin elini öptü, çiçek verdi.

Gündüz vakti ise mezarlığa giden Kürşat Yılmaz, babasının mezarında bir süre Kur’an okudu. Yılmaz evine tekrar döndüğünde mehteranla karşılandı, güvercin uçurdu, adına kurbanlar kesildi.

Gün boyu ailesiyle, komşularıyla, dostlarıyla vakit geçiren Kürşat Yılmaz’a geçmiş olsun demek için Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce, binlerce isim adeta akın etti. Ziyaretçileri arasında MHP teşkilatlarının çeşitli kademelerindeki isimler de vardı. Kürşat Yılmaz’ın evine gelenlere ikramlar yapıldı. Çamkonak köyü gün boyunca farklı illerden gelen araçlarla dolup taştı. Kürşat Yılmaz’a ziyaretlerin birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑