Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kumcağız’da “Maliye Evleri” tatilcileri mağdur ediyor

Kandıra’nın Kumcağız sahilinde bulunan Maliye Evleri’nin bu sezon etrafının çevrilmesi nedeniyle birçok tatilci ve yazlık sahibi mağdur olduğunu ifade ediyor.

4 Temmuz 2018 Saat: 15:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.050 kez okunmuştur

Kumcağız’da “Maliye Evleri” tatilcileri mağdur ediyor
Kumcağız’da “Maliye Evleri” tatilcileri mağdur ediyor

Kandıra’nın en gözde plajlarından biri olan hatta önceki günlerde Mavi Bayrağı’na da kavuşarak güzelliğini tescilleyen Kumcağız plajı, Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi’nin hizmetleriyle binlerce tatilciye ev sahipliği yapıyor. Ancak son yıllarda yapılan hizmetlerden oldukça memnun olan Kumcağız sakinleri, plajın keyfine çıkaracağı dönemde büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Uzun yıllardır etrafı açık olan maliye evlerinin tel örgüyle kapatılmasının ardından 7-8 caddenin denizle olan bağlantısının kapandığını belirten Kumcağız sakinleri, yetkililere seslendi.

YOL VERİLSİN

30 yıldır Kumcağız’da esnaflık yapan Kum Market’in sahibi Celal Aslan, halkın sıkıntılarını şu ifadelerle anlattı; “Demir Sokak, Kumcağız’ın en eski ve en işlek sokağıdır. Bu sokaktan denize geçiş istikametinde Maliye Lojmanları bulunuyor. Bu evlerin bu seneye kadar açık olan etrafı tel örgülerle, çitlerle çevrildiği için gelen tatilciler veya buranın yerli halkı denize giderken direk geçemiyor. Sağa sola yönlendirilerek işkence çekerek denize inmeye çalışıyor. 100 metrelik alandan denize ulaşabilecekken 500 metre veya 700 metre yürümek zorunda kalınıyor. Bu da tatilcilerin yoğun tepkisini çekiyor. Hatta Demir Sokak’ı hiç kullanmak istemiyorlar. Bu yolu kullanmak zorunda olan yaşlılarımız da çok zorlanıyor. Dolayısıyla herkes bu tel örgülerinin bir çözüme ulaştırılarak buradan denize bir geçiş istikameti veya bir yol verilmesini istiyor.”

KUMCAĞIZ PLAJININ EN GÜZEL BÖLGESİNİ İŞGAL ETMİŞ DURUMDA

Sözlerini sürdüren Aslan, “Bu sene Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi yıllardan beri beklediğimiz çalışmayı yaptılar. Sahilimiz çok güzel oldu hatta birkaç gün önce Mavi Bayrak aldık. Burada yeşil alan çalışmalarının yanında tam 3 kilometrelik sahil şeridini düşünürsek Maliye Evlerinin 10 tane binası Kumcağız plajının en güzel bölgesini işgal etmiş durumda. Bu görüntü kirliliği kent estetiğine de aykırı. 4-5 caddenin bağlantısını ve denize geçişini kapatıyor. Arka planda evi olan hane sakinlerinin denize olan ulaşımını da irtibatını da kesiyor. Bu lojmanların daha müsait bir bölgeye alınması mümkünse çok memnun oluruz. O zaman Kumcağız plajı gerçekten bölgenin en mükemmel plajı haline gelir. Denizimiz, kumumuz çok güzel. Bu sorun çözüldüğünde gelen turist sayısının 5’e 10’a katlanacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑