Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Köylerin ulaşım problemi çözülüyor: 30 milyon liralık bütçe ayrıldı

Köylerdeki ulaşım problemi çözüme kavuşuyor. Büyükşehir 30 milyon bütçe ile hizmet alımı için 3 yıllığına kiralamaya çıkacak. Ayrıca bazı köylerde de sorunlar Ulaşım Park üzerinden çözülecek

12 Şubat 2021 Saat: 01:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.366 kez okunmuştur

Köylerin ulaşım problemi çözülüyor: 30 milyon liralık bütçe ayrıldı
Köylerin ulaşım problemi çözülüyor: 30 milyon liralık bütçe ayrıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı meclis toplantısı saat 15.00’de Uluslararası Kocaeli Kongre Merkezi’nde başladı. Meclis Başkan Vekili Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleştirilen meclisin birinci oturumunun birinci bileşiminde 92 gündem maddesi üzerinde görüşme yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze’de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da yer aldığı TOGG programına katıldığı için meclise başkanlık edemedi. Mecliste ulaşım sorunu yaşanan köylerdeki sorunun çözümü için karar verildi. Büyükşehir sorunu Ulaşım Park ve hizmet alım yöntemi üzerinden çözecek.

“OTOPARK ÜCRETSİZ OLSUN”
Meclis toplantısında CHP grubu tarafından 3 soru önergesi verildi. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir ve Büyükşehir Meclis Üyesi Orhan Tanış imzasıyla verilen ilk soru önergesinde şu ifadelere yer verildi; “Kocaeli Üniversitesi Hastanesine gelen vatandaşların yoğun olarak kullandığı açık otopark alanı, büyükşehir tarafından genişletilmiş ve kapasitesi arttırılmıştır. Bu alan genişletilme çalışmasından sonra ücretli hale getirildi. Vatandaşlar bu alanın tekrar eskisi gibi ücretsiz olmasını talep etmektedir.”

“KAÇ KİŞİ MEMUR YAPILDI?”
CHP’liler tarafından verilen bir diğer soru önergesinde, “31 Mart 2019 ile 11 Şubat 2021 tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden kaç kişi memur yapılmıştır?” denildi.

“NE KADAR MALZEME VERİLDİ?”
CHP grubu son önergesinde ise, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait taş ocaklarında 2019 yılından itibaren tüm ilçe belediyelerinin her birine ne kadar malzeme verildiği konusunda tarafımıza yazılı bilgi verilmesi arz ve talep olunur” ifadelerine yer verildi.

“SINAV ÜCRETİ KARŞILANSIN”
İYİ Parti Meclis Üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş’ın imzası ile meclise sunulan önergede, sosyal yardım alan ve pandemide kapanan sektör çalışanlarının çocuklarının YKS sınav ücretlerinin karşılanması talep edildi.

“BELDE GARAJINI BÜYÜKŞEHİR ALSIN”
MHP Grup Başkan Vekili Ertam Peker meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Körfez Belediyesi SGK vergi borcunu ödemek için SGK ve Milli Emlak’a bir takım yerler tahsis etti. Körfez’in kalbi belde garajı Büyükşehir Belediyesi tarafından alınsın” dedi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Fevzi Canbaz da MHP’li Peker’e katılarak , “Körfez’de bir takım yerler SSK ve Milli Emlak’a devredildi. Körfez’in kalbi olan Belde Garajı Büyükşehir Belediyesi tarafından alınsın. Bunu sadece muhalefet değil, AK Partili arkadaşlarımız da istiyor. Yarın birilerinin eline geçecek burası. 53 milyon liralık bir rakam, çok da büyük bir rakam değil” diye konuştu.

HAL KİRALARI ARTTI
Büyükşehir meclisinde bu yıl pandemi dolayısıyla kira desteği verilen esnaflar dışında kalan Sebze ve Meyve Hali esnafının kiralarına zam yapıldı. Gebze Halinde mevcut yıllık kiralar KDV dahil 12 bin 575 liradan 12 bin 922 liraya, İzmit Halinde ise yıllık kiralar 23 bin 716 liradan 24 bin 371 liraya yükseltildi. Pandemi sürecinden en az etkilenen kesim olması nedeniyle hal esnaflarının kiralarına düşük bir zam yapıldığı belirtildi.

ULAŞIM SORUNUNA ÇÖZÜM
Meclisin en önemli gündem maddelerinden biri olan kırsal bölgelerde yaşanan ulaşım sıkıntısı çözüme kavuşturuldu. Büyükşehir daha çok Kandıra, Derince ve Körfez bölgesinde bulunan köylerde yaşanan ulaşım sorunun çözmek için hizmet alım yoluna gidecek. Bazı köylerde ise sorunu Ulaşım Park A.Ş ile çözecek. Hizmet alım yöntemi için 3 yıllığına ihaleye çıkılacak. Hizmet alım yöntemi ile kırsal bölgelerin ulaşım sorunun çözmek için Büyükşehir’in yaklaşık 30 milyon lira bütçe ayırdığı öğrenildi.

TUGAY’I MECLİS SONUNDA HATIRLADILAR
Meclis toplantısının sonunda Saadet Partisi Grup Başkan Vekili Mustafa Gürsoy, intihar eden Kartepe Belediyesi Meclis Üyesi Tugay Adak’a rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diledi. Adak konuşmasında, “Aramızda olan meslektaşımız olan Meclis Üyesi bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Talihsiz bir şekilde vefat etti basında çıktı hepimiz çok üzüldük. Oturum ücretlerimizi bu kardeşimizin ailesine verelim istiyoruz” ifadelerini kullandı. Büyükgöz ise bir kararı önümüzdeki Salı günün yapılacak olan meclis toplantısında alınacağını ifade etti

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑