Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

KOTO meclisinde Kandıra OSB’deki 'hafriyat' tepkisi

Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Kocaeli Ticaret Odası Meclis Üyesi Faruk Bostan Kandıra OSB’deki hafriyat işinin neden KOTO üyesi hafriyatçılara verilmediğini sordu

27 Haziran 2019 Saat: 02:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.122 kez okunmuştur

KOTO meclisinde Kandıra OSB’deki 'hafriyat' tepkisi
KOTO meclisinde Kandıra OSB’deki 'hafriyat' tepkisi

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO)Haziran Ayı Meclis Toplantısı Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Akın Doğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya KOTO Başkanı Necmi Bulut’un yanı sıra KOTO meclis üyeleri katıldı. Toplantıda 5 gündem maddesi ele alındı. Meclis toplantısında Kocaeli Üniversitesi İİBF Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu.

DÜZENLEMELER OLUMLU

Toplantıda konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Odamızın girişimleriyle kredi kartı taksitlendirme sayılarında değişiklikler oldu. İş dünyası temsilcileri olarak bu düzenlemeleri olumlu karşılıyoruz. Okulumuz özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk mezunlarını verdi. Mezunlarımızı tebrik ediyorum. İhracat atağı projesinin ardından ihracat yapan üyelerimizin sayısındaki artış bizleri memnun etmektedir. Bu sene ikili iş görüşmeleri çerçevesinde birçok etkinlik gerçekleştirdik” dedi.

GELİR GİDER RAKAMLARINI PAYLAŞTI

KOTO Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı İbrahim Şahin, “Mayıs ayında 714 bin 951 lira gelirimiz, 1 milyon 115 bin 391 lira giderimizin olduğu görülmektedir. Mayıs ayı sonunda toplam 3 milyon 462 bin 181 lira gelir bütçemizin yüzde 25, 9’unu, toplam 4 milyon 224 bin 886 lira gider bütçemizin yüzde 30, 62’sini oluşturmaktadır” dedi.

448 BİN TL AKTARILDI

2019 yılı gider bütçesi fasıllar arası aktarma yapılması konusu karara bağlandı. Karar kapsamında 448 bin TL sabit kıymet giderleri faslına aktarıldı. Bu giderlerin 405 bini fuar giderleri, 20 bini araç kiralama ve 23 bini de genel giderler için aktarıldı. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

SÜREÇ ERTELENMELİ

KOTO Meclis Üyesi Faruk Bostan, Kandıra OSB’deki hafriyat işlerini KOTO üyesi hafriyatçıların neden yapılmadığını sorgulayarak, “Kandıra OSB’de yüklü miktarda iş yapılıyor. Konunun muhatabı ticaret odası değil. Yalnız OSB başkanı yaptığı açıklamalarda 6 firmadan fiyat aldığını söylüyor. Biz 45 firmayı toplayıp sorduk kimse bizden fiyat alınmadı diyor. Kim bu 6 firma ? Bizim kimseye karşı bir ön yargımız yok. Madem sizin kendi özel işiniz neden Kandıra Belediye Başkanı işleri KOTO üyelerine vereceğim demişti. Kendisini aradım o da bu konudan muzdarip olduğunu söyledi” dedi.

“SOFRADAN KALDIRILIYORUZ”

Faruk Bostan, “Validen, Kandıra Belediye Başkanımızdan randevu talep ettik. Bizi yok sayan bir oluşum yok olur. Biz bunları odamızda dile getirmeyeceğiz de nerede göreceğiz. İş meyve yemeye gelince neden bir sofradan kaldırılıyoruz. 55 hafriyatçının en az 6-7'si o işi yapacak teçhizata sahip. Ben sadece üyelerimizin haklarını dile getiriyorum. Bunu şahsi kimse anlamasın. Ticaret hatırla yapılan bir şey değil” ifadeleriyle sonlandırdı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑