Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

KOSİD yetkilileri göreve çağırdı

KOSİD, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin ve velilerin yaşadığı sorunlara dair yetkilileri göreve davet etti.

27 Ekim 2022 Saat: 10:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 621 kez okunmuştur

KOSİD yetkilileri göreve çağırdı
KOSİD yetkilileri göreve çağırdı

Kocaeli Sivil Toplum Gönüllüleri Derneği Eğitim Komisyonu üyeleri 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcında yaptıkları çalışma notlarını basınla paylaştı. Başkan Hüseyin Öz yaptığı açıklamada Kocaeli özelinde veliler ve öğrenciler nezdinde yaşanan sorunlara dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Öz yaptığı açıklamada, “Pandemi sonrası yüz yüze eğitime geçerken şehrimizin veliler ve insan temasında bir komisyon kurduk. Komisyonumuza şehrin sivil hayatından çok ciddi şikâyetler geldi. Bunların başında kaynak kitap sorunu vardı. Milli Eğitim Bakanlığı’mız bu yıl tüm kaynak kitapları öğrencilerimize ücretsiz dağıtmasına rağmen birçok okulda zorunlu kaynak kitap uygulaması gördük. Özellikle fiyatları bir asgari ücrete kadar çıkan gayrı resmi durumlar yaşandı. Şikâyetler üzerine bu uygulamadan vazgeçen okullarımız da oldu. Ancak şimdi de alınan kitapların derslerde kullanılmaması konusu daha büyük bir sorun oluşturdu. Özellikle bu kaynak kitap alımı noktasında bir tekelleşme de gördük” dedi.

ZORUNLU BAĞIŞ UYGULAMASI
Öz konuşmasına şu şekilde devam etti; “Yine Milli Eğitim Bakanı’mız Mahmut Özer’in kesin talimatı olmasına rağmen birçok okulda da kayıt parası adı altında zorunlu bağış uygulamaları yaşandı. Şehrimizde eşit fırsat anlayışı resmen yok sayıldı. Bakan beyin kesin talimatı olmasına rağmen halktan yana bize gelen şikâyetlerde birçok okulda bunun uygulandığını gördük. Bakanlık Türkiye genelinde 65 okula bu konuda inceleme başlattı. Biz eğitimde fırsat eşitliğinden yanayız. Doğru olan da budur. Ancak yine birçok okulda gayrı resmi olarak zorunlu bağış uygulamaları görmek hepimizi üzdü.

CİDDİ YAPTIRIM VE DENETLEME ŞART
Bunun yanı sıra yine birçok sorun kamuoyuna yansıdı. Özellikle komisyonumuza birçok şikayet geldi. Bir yeni yıl başlangıcını da geride bıraktık. Yaptığımız çalışmaları Kocaeli özelinde ülkemizin eğitimde gelişmesi adına tüm yetkililerimize ileteceğiz. Ancak açık çağrıda bulunmak istiyoruz. Yetkililerimizi bu konuda özellikle önümüzdeki yeni eğitim-öğretim yılı itibariyle ciddi denetlemelere ve göreve davet ediyoruz. Bu gün birçok ailemiz evlatlarının iyi eğitimler alması için bu durumlara göz yumdular. Ancak ailesinin 2-3 aylık rızkını da bu gayrı resmi uygulamalara vermek zorunda kaldılar. Eğitimde fırsat eşitliği yoksa hiçbir şey yoktur.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑