Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Köken, “Sel mağdurları için elimizden geleni yapacağız”

Kandıra Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Köken, ilçede yaşanan sel felaketinin ardından mağduriyetlerin giderilmesi için gerekeni yapacaklarını söyledi.

3 Ekim 2018 Saat: 01:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.979 kez okunmuştur

Köken, “Sel mağdurları için elimizden geleni yapacağız”
Köken, “Sel mağdurları için elimizden geleni yapacağız”

Kandıra Belediye Meclisi’nin Ekim ayı oturumu Ünal Köken başkanlığında yapıldı. 5 maddelik gündemin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısında İmar Komisyonu tarafından değerlendirilen Kefken imar planı itirazları plan hiyerarşisini bozacağından reddedildiği görüşülerek oy birliğiyle onaylandı. Babalı Mahallesi’ndeki imar planı itirazlarının ise bir kısmı ada ve parsel belirtilmediğinden değerlendirmeye alınmazken, bir kısmının uygun bulunduğunu bir kısmının da plan hiyerarşisini bozacağından reddedildiği görüşülerek oy birliğiyle onaylandı.

SPOR KULÜPLERİNE DESTEK

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun ilçedeki amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılması ise görüşülerek onaylandı. Bu anlamda bütçe imkânları doğrultusunda Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor Kulübüne 35 bin TL, Yeni Kandıraspor Kulübüne ve Kandıra Voleybol Spor Kulübüne 5 bin TL, Kandıra Çağdaş Spor Kulübüne ve diğer amatör spor kulüplerine gerektiğinde aynı yardımların yapılmasına karar verildi. 2019 yılı performans programı ile 2019 yılı bütçe tasarısının incelenmesi ve 2019 yılı gelir tarifesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

SUNGURLU BARAJI VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR

CHP grubundan Erdal Açıkgöz ve Recep Şenol, MHP grubundan Ergün Kan, Taner Ünal ve Zekeriya Bayrakdar gündeme dahil ettikleri evrakta Akçaova ve Teksen Mahallesi’nde yapılacak olan Sungurlu Barajı nedeniyle vatandaşın yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesini talep etti. Açıklamada, “Akçaova ve Teksen Mahallelerinin Sungurlu projesi kapsamında kalması nedeniyle yıllardır yaşanan mağduriyet adeta bir kangrene dönüşmüştür. Çünkü tüm kurumların ‘orası zaten baraj olacak’ sözleriyle mahallemizle ilgilenmemeleri bizim için büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Halkımızın Büyükşehir ve Kandıra Belediye Başkanımızın, meclis üyelerimizin ve İSKİ yetkililerinin çok acil bu mağduriyeti çözmesi için göreve davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

 İSKİ’YLE GÖRÜŞÜLECEK

Konuya sözlü olarak cevap veren Başkan Köken, “Bölgede 10 yıldır gerçekten kanayan bir yara var. İnsanlarımızın İSKİ havzası nedeniyle yapılarını yapamaması, bölgenin gelişime açık olmaması büyük bir sıkıntı. Bölgedeki meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızın vatandaşla her gün iç içe olduğu için daha çok sıkıntı yaşadığı da aşikâr. Yakın bir zamanda İSKİ Genel Müdürü veya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızla bu konunun son durumuyla ilgili görüşelim. Sizler de vatandaşlarımızı bu şekilde bilgilendirirsiniz” dedi.

“SEL MAĞDURLARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Başkan Köken, sel mağdurları için gerekenlerin yapılacağını da söyleyerek, “İki gündür yaşadığımız yoğun yağmur yağışında 5-6 bölgemizde mağduriyetler yaşandı. Bağırganlı Mahallemizde bir ailemizin evi sular altında kaldı. Temizlenip yeniden yaşanılacak bir durumda değil. Onun için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Kumcağız’da yine denize akan sel sularının geri gelmesi nedeniyle buradaki binaların birinci katları maalesef sular altında kalıyor. Dereyi ne kadar genişletirsek genişletelim, önlem almak kolay değil. Kışla ve Yulaflı Köprüsü’nde de bunu yaşadık. Lokmanlı bölgemizde de bir vatandaşımızın bin tonun üzerinde yem kaybı oldu. AFAD ve görevli tüm arkadaşlar bu konuda çalışmaları yürütüyor. Çok şükür can kaybımız yok. Kaynarca bizden daha zor durumda kaldı. İnşallah yakın zamanda yaralarını sararlar” dedi. Oturuma 8 Ekim Pazartesi saat 16.00’da komisyonlardan gelen maddeleri görüşmek üzere ara verildi.

 

 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑