Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

KOGACE’den o yasaya tepki: Meslektaşlarımızın cezaevine atılmasına karşıyız

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, "Ancak sırf halk arasında endişe, korku veya panik yarattığı gerekçesiyle meslektaşımızın, doğru olan bir haberden dolayı cezaevine atılmasına ya da cezalandırılmasına da karşıyız." ifadelerini kullandı.

14 Ekim 2022 Saat: 20:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 595 kez okunmuştur

KOGACE’den o yasaya tepki: Meslektaşlarımızın cezaevine atılmasına karşıyız
KOGACE’den o yasaya tepki: Meslektaşlarımızın cezaevine atılmasına karşıyız

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Dezenformasyon Yasasının 29.maddesi hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Türkiye’de özellikle internet medyasının yasal düzen içine alınması noktasında yıllardır beklediğimiz ve savunduğumuz Dezenformasyon Yasası, nihayetinde meclisten geçti.

Yasada yer alan maddeler özellikle internet gazeteciliği mesleğini icra eden meslektaşlarımız açısından verimli hale getirilirken, yine yasada yer alan bazı maddeler de endişelenmemize sebep olmuştur.

Şöyle ki, yasayla birlikte yanıltıcı haber yapanlara hapis cezası öngörülürken, internet haber siteleri süreli yayın kapsamına girdi. BİK tarafından şartları belirlenecek internet haber sitelerinin, 5187 sayılı Basın Kanunu'nda yapılan değişiklik ile süreli yayın sayılarak resmi ilan ve reklam alabilmelerinin önü açıldı. 

Bu maddelerin yanı sıra tartışmaların odağı olan 29’uncu maddede yer alan ‘halkın yanıltıcı bilgiye alenen yayma suçu" kapsamında suçu işleyenler için 1 ila 3 yıl arası hapis cezası istenebilecek.

Mesleki ahlak olarak yalan, yanıltıcı, asılsız haber yapanların elbette her zaman karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz.

Ancak sırf halk arasında endişe, korku veya panik yarattığı gerekçesiyle meslektaşımızın, doğru olan bir haberden dolayı cezaevine atılmasına ya da cezalandırılmasına da karşıyız.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑