Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Kocaeli'nin 'kırmızı' alarm veren ilçeleri!

Her dört vakadan birinin mutant virüs olduğu Kocaeli'de ilçelerin renk haritası değişti.

24 Mart 2021 Saat: 01:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 18.754 kez okunmuştur

Kocaelinin kırmızı alarm veren ilçeleri!
Kocaeli'nin 'kırmızı' alarm veren ilçeleri!

Yeniden kontrollü normalleşmeye geçilmesi ile birlikte vaka sayıları da hızla yükselmeye başladı. Kocaeli’de normalleşmeye geçildiği dönemde günlük 282 olan vaka sayısı 3 haftada 503 oldu. Yaklaşık 2 kat artan vakaların yüzde 25’inin mutant virüs olduğu öğrenildi. Hızlı artış ile birlikte Kocaeli’nin ilçe haritasındaki risk renkleri de değişti. 3 Mart’ta 4 ilçenin kırmızı, 5 ilçe turuncu, 2 ilçe sarı, bir ilçe ise mavi olan Kocaeli’de bugün itibariyle 7 ilçen kırmızı, üç ilçe turuncu, 2 ilçe sarı renkte.

ARTIŞ ÇOK HIZLI OLDU
Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Mart’ta illerin nüfuslarına göre 100 binde vaka sayılarının açıklanmasıyla birlikte yeniden normalleşme dönemine geçildi. Yüksek riskli iller arasında turuncu renkte yer alarak normalleşme dönemine geçen Kocaeli ilk haftada hızlı vaka artışı ile çok yüksek riskli iller arasına girip kırmızı renge döndü. Yüz binde 99,18 ile normalleşme dönemine geçen Kocaeli 19 Mart’ta yüz binde 176,39’a çıktı. Günlük 282 vakadan 503 vakaya yükselen Kocaeli’de tüm ilçelerde vakalar arttı.

7 İLÇE KIRMIZI
Normalleşme dönemine geçiş için iller risk gruplarına göre renklere ayrıldı. Her il kendi içinde ilçelerin risk durumlarını çıkardı. Kocaeli’de 3 Mart’ta çıkartılan ilçe haritalarında Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası kırmızı renk ile çok yüksek riskli rengi olan kırmızı da yer alırken, 23 Mart’ta da bu risk devam etti. 20 gün içinde hızlı vaka artışı ile İzmit, Körfez ve Derince’de yüksek riskli bölge olarak turuncu renkten kırmızı renge geçerek çok riskli bölgeler arasına girdi.

BAŞİSKELE TURUNCU
3 Mart’ta turuncu olan Kartepe ve Gölcük ilçeleri bu durumlarını korurken, sarı olan Başiskele’de hızlı bir şekilde artan vaka sayıları ilçeyi yüksek riskli ilçeler arasına girmesine neden oldu. Başiskele 20 günde turuncu renge geçti. Gölcük ve Kartepe’de ise yüksek riskli alandan çok yüksek riskli alana geçişin bıçak sırtı olduğu ve önlem alınmazsa kısa sürede bu ilçelerin de kırmızıya dönebileceği belirtildi.

KANDIRA ARTIK SARI
İlçeler arasında 20 gündür durumunu koruyan tek ilçe Karamürsel. 3 Mart’a sarı olan renk ile riskli bölgede olan Karamürsel yine riskli bölge olarak sarı renkte. Kocaeli’de tek mavi yer olan Kandıra ise kısa sürede sarıya dönerek riskli bölgeler arasına girdi. Şu anda riskli bölgede yer alan ilçelerde önlemlerin artırılarak durumların korunması için çalışma yapılacağı öğrenildi.

MUTANT VİRÜS KORKUTUYOR
İlçelerin renk haritalarının değişmesi ile birlikte önlemlerin kısa zamanda artırılması bekleniyor. Kocaeli’de 19 Mart’a açıklanan günlük 500 vaka oranının yüzde 25’inin mutant virüs olduğu öğrenildi. Mutant virüs tespit edilen vatandaşlar Gölcük ve İzmit’e belirlenen Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtlarında kaldıkları belirtildi. Mutant virüs nedeniyle vakaların önlem alınmazsa daha hızlı artacağı endişe var.

HASTANE YATIŞ ORANI ARTIYOR
Vaka sayılarının yükselmesi ile birlikte hastanelerin yatak doluluk oranları ve yoğun bakımlarda da artış yaşanmaya başladı. Pazartesi gününden itibaren hastanelere yatış için başvurularda artış olmaya başladığı öğrenildi. Yoğun bakımlarda da ciddi bir kıpırdama olmaya başladığı belirtildi. Yetkililer vatandaşların tedbirleri elden bırakmamasını istedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑