Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Kocaeli'den 12 Belediye Başkanı deprem bölgesine görevlendirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve 8 belediye başkanı Hatay’a, 3 belediye başkanı ise Kahramanmaraş’a AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirildi.

7 Şubat 2023 Saat: 20:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.477 kez okunmuştur

Kocaeliden 12 Belediye Başkanı deprem bölgesine görevlendirildi
Kocaeli'den 12 Belediye Başkanı deprem bölgesine görevlendirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti MKYK üyesi ve milletvekili Emine Zeybek, milletvekili İlyas Şeker, 11 ilçenin belediye başkanı, AK Parti İl Başkanvekili Şahin Talus ile açıklama yaptı. Belediye binasında yapılan açıklamada Büyükakın ve 8 belediye başkanı Hatay’a, 3 belediye başkanı ise Kahramanmaraş’a AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirildi. Bölgede ne kadar süre ile kalacakları noktasında bir tarih vermeyen Büyükakın, sabah saatlerinde 11 belediye başkanı ile görev alanlarına gideceklerini belirtti.

BÖLGEDE ÇALIŞANLAR VAR
Kahramanmaraş’ta yaşanan afetin büyük acılar yaşattığını söyleyen Büyükakın şunları söyledi: “Milletimizle birlikte büyük bir dayanışma içindeyiz. Valimiz Maraş’a gönderildi ve onunla koordinasyon içindeyiz. Biz burada kalarak yardım sürecini organize ettik. Kocaeli Büyükşehir 85 araç, 372 personeli, ilçe belediyelerin 42 aracı ve 102 personeli, STK’ların 35 aracı ve 196 personeli bölgeye yönlendirildi. Bizim yardım bölgemiz Maraş olmakla birlikte Urfa ve Hatay’da çalışan arkadaşlarımız var.

SABAH YOLA ÇIKACAKLAR
Belediye Başkanları ile yeni koordinasyon talimatı aldı. Alana yayılma ile ilgili bir çalışma var. Körfez, Darıca ve Dilovası Belediye başkanları Maraş’ta, ben dahil Gebze, Çayırova, Derince, Kandıra, Kartepe, Karamürsel, Başiskele, Gölcük belediye başkanlarımız Hatay’da olacak. Ekiplerimiz hazırlık yapıyorlar. Enkaz kaldırmada, belediyecilik hizmetlerinin devam etmesi, yardım malzemelerinin ulaştırılması için çalışma yapılacak. Ekiplerimiz Antakya bölgesine yönlendirildi. Ben diğer belediye başkanlarımızla birlikte sabah 06.00’da yola çıkacağız.

2 BİN 588 YATAK VAR
Biz bölgede ne yapacağımızı bilerek gidiyoruz. Vatandaşlarımızın bölgeye tekil olarak gitmemesi gerekiyor. Bölgeye gidecek vatandaşların bölgeye faydası varsa, arama kurtarmaya katılacaksa gitsin. Aksi halde yardımları bulundukları yerlerde AFAD üzerinden yardımları yapsınlar."

Konaklama talebi üzerine Kocaeli’de kaç kişilik yer olduğu sorusu üzerine Büyükakın, “2 bin 588 yatak kapasitesi var. Burada konaklatabileceğimizi söyledik. Bu sadece kamu olanakları. Diğer özel sektörün talepleri içinde bulunmuyor” dedi.

KÜÇÜK BELEDİYE GİBİ ÇALIŞACAĞIZ
Büyükakın, "Belediye başkanları kendi ekipleri ile gidecek. Antakya’ya giden ekipler orada hemen belediye hizmetlerinin sağlanması, enkaz kaldırma çalışmalarını yapacağı ekipmanlar ve yardımların organize edilmesi için ekipler oluşturarak gidecek. Belediye başkanları olarak biz sabah 06.00’da yola çıkacağız. Sahaya göndereceğimiz ekipler küçük bir belediye gibi çalışacak. Çöpün toplanmasından temel ihtiyaçların karşılanmasına, çorba dağıtımından, cenaze kaldırmasına kadar tüm çalışmaları yapacaklar. Biz butik belediyecilik yapacağız” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑