Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Kocaeli'de günlük vaka sayısı 2 bine yükseldi

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Dr.Ömer Ardaman, yeni yasakların yeterli olmadığını, 15 gün ya da 3 hafta sokağa çıkma yasağı gibi radikal kararların alınması gerektiğini belirtti.

18 Kasım 2020 Saat: 23:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.807 kez okunmuştur

Kocaeli'de günlük vaka sayısı 2 bine yükseldi
Kocaeli'de günlük vaka sayısı 2 bine yükseldi

Koronavirüs salgınında Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve Bakanlar Kurulu kararı ile yeni kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yasakları değerlendiren Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, alınan önlemlerin eksik olduğunu ve daha radikal önlemler alınması gerektiğini belirtti. Kocaeli’de günlük ortalama vaka sayısının 2 bine yükseldiğini vurgulayan Ardaman, verilen vaka oranlarının gerçeği yansıtmadığını yeniledi.

GÜNDE 2 BİN VAKA
Alınan kararların yetersiz olduğunu ifade eden Ardaman, “Ciddi bir şekilde sokağa çıkma yasağı uygulanmalı. Gündüz dışarıda gece içerde olmanın bir anlamı yok. Devlet mutlaka ya 15 gün ya da 3 hafta sokağa çıkma yasağı getirmelidir. Şu anda bize hastane ve sahadaki filyasyon ekiplerinden gelen bilgilere göre vaka sayıları ortalama günlük 2 bin. Hastanelerde yer kalmadı. Tüm yoğun bakımlar dolu. Bize resmi rakamlar verilmediği için biz de gelen duyumlara göre hareket ediyoruz” dedi.

TTB MUHATAP ALINMALI
Dr.Ardaman; şunları söyledi: Tabipler Birliği muhalif görüldüğü için sürece dahil edilmiyor. Oysa bu sürecin direk muhatapları bizleriz. Canla başla çalışıyoruz. Bu süreçte en doğru kararların alınması için Tabipler Birliğinin ortaya koyacağı fikirler çok önemli. Bizi duyumlara göre açıklama yapmak zorunda bırakıyorlar. Oysa biz gerçek verileri bilirsek ona göre daha iyi planlamalar yapılmasına katkı verebiliriz”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑